Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Nog geen reactie van Rusland over Smoleńsk herdenking

Een woordvoerder van de regering in Warschau zei op dinsdag dat Moskou nog niet heeft geantwoord nadat Polen zei dat het wilde deelnemen aan herdenkingen in West-Rusland om 10 jaar te markeren sinds een vliegtuigongeluk de Poolse president en 95 anderen doodde.
Smoleńsk

Smoleńsk catastrofe – Citaat Twitter.com

Op de vraag wie er naar Smolensk zou vliegen, zei regeringswoordvoerder Piotr Müller dat “de eerste beslissingen aan de president en vervolgens aan de minister-president toebehoren”.

Vorige week zei de Poolse premier Mateusz Morawiecki dat hij in april een reis naar Smoleńsk, West-Rusland, wilde maken.

Morawiecki zei ook dat hij het nabijgelegen Katyń bos wilde bezoeken om de slachtoffers van het Katyń bloedbad de moord op Poolse officieren en intellectuelen door de Sovjets in 1940 te herdenken.

Op 10 april 2020 is het precies tien jaar geleden dat een Pools vliegtuig met president Lech Kaczyński, zijn vrouw Maria Kaczyńska en 94 anderen, waaronder politieke en militaire topfiguren, in de buurt van Smoleńsk neerstortte, waarbij iedereen aan boord om het leven kwam.

De Poolse functionarissen waren op weg om ongeveer 22.000 Poolse krijgsgevangenen en intellectuelen te herdenken die in het voorjaar van 1940 op bevel van de hoogste Sovjetautoriteiten werden gedood in wat bekend staat als het bloedbad van Katyń.

Bron: PAP, Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl