Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

De geschiedenis van de Historie groep van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade

 
 

Artillerie in actie

Artillerie in actie

Het idee tot het vormen van de groep is geboren in november 2001 tijdens discussies van militairmateriaal verzamelaars in Łodź (Polen). Het Reenacting idee werd voor het eerst bekend in september 1996 in Nederland – door de groep Nederlandse 1ste Poolse Onafhankelijke Parachute Brigade en de volgende 1999 tijdens de 55ste herdenking van de Slag om Arnhem evenals tijdens War&Peace show in Beltring UK in juli 2000.

De echte eerste stap werd gemaakt tijdens Moto Weteran Bazar op de 12de januari 2002. Drie reenactors droegen uniformen van de “General Sosabowski`s parachutists”. De rekrutering was gestart.

Onze groep is officieel gestart op de 21e juni 2002 c/o Poolse Parachutisten Eenheid unit XII van de vereniging in Łodź en werft mensen in de leeftijd van 20 tot 50 jaar. De leden van de groep hebben diverse achtergrond: historici, studenten, de vertegenwoordigers van de wet, militairen, verkopers en mensen met andere beroepen. Wij worden verenigd door onze interesse. “De geschiedenis van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade – de eerste grote eenheid in de lucht van het Poolse leger”. Sommigen van ons hebben militaire materieel verzameld, de slag om Arnhem souvenirs en van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade, gedurende een tijd van bijna 20 jaar.

Sommige van ons zijn actief in de lucht geweest of zijn nog steeds actieve militairen van Poolse Airborne Forces. Weer andere zijn actieve sky-divers. De leden van onze groep komen uit Łodź, Wrocław, Częstochowa, Aleksandrów Kujawski, Kraków, Arnhem in Nederland en Brisbane in Australia.

Wij blijven in nauw contact met de veteranen van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade, reenacting groepen uit Nederland de “Airborne Battle Wheels Oosterbeek”, Groot Brittannië, Amerika, Frankrijk en Australië.

Wij werken ook samen met het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek in Nederland, Het Poolse Luchvaart Museum in Kraków, Museum van de Onafhankelijkheid traditie in Łodź en het Museum in Tomaszów Mazowiecki. De leden van de groep zijn ook lid van de Historische Bewapening en Uniformen Society.

De doelstellingen van de Levende Historie groep 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade zijn:

1. Het cultiveren van de uniform traditie van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade, door kopieën of originele uniformen te dragen van deze 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade uit het relevante tijdperk.
2. Reconstructie van de elementen van dienst en het dagelijkse leven van de Brigade van de jaren 1940 – 1947 met de nadruk gelegd op de Market Garden voorbereidingen en de slag om Arnhem –Oosterbeek –Driel.
3. Onderhoud aan de graven van de veteranen der 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade, welke in Polen liggen.
4. De geschiedenis van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade en de kennis van de Brigade’s oorlogsinspanningen populariseren.
5. Het deelnemen aan de herdenkingsceremonies welke de slag om Arnhem in Nederland en Polen herdenken…..
6. Het publiceren van de nieuwsbrief bevattende nog onbekende informatie en feiten uit het dagelijkse leven van de Brigade.
7. Voorbereiding van tentoonstellingen die de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade en de slag om Arnhem herdenken.
8. Het geven van levende Historie ontmoetingen en lezingen voor kinderen en volwassenen, bevattende de uniform en bewapening presentaties van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade.

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade?
U bent welkom om lid van de groep te worden.
Neem contact op met: www.arnhem1944.civ.pl/

1ste Poolse

Commandant Jaceek legt uit waar men was

1ste Poolse

Zbigniew in de modder, valt niet mee op die leeftijd

Bronnen:
www.arnhem1944.civ.pl/
Met toestemming van / en dank aan Jacek Dziedziela Commander van de Historycznych 1e Samodzielna Bryg. Spadochronowa

Historycznych 1e Samodzielna Bryg. Spadochronowa GRH 1SBS przy KCzB Łódź op Facebook

Vertalingen: Polenforum.nl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl