Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

‘Soldaat Beer’ film kon in 2017 in bioscopen zijn

Een film over Wojtek de soldaat Beer, een vierbenige soldaat die diende naast de Poolse soldaten in de Tweede Wereldoorlog, kon in 2017 het witte doek bereiken.

Wojtek

Een jonge Wojtek de Beer – auteur PD-BRITISHGOV

Ierse filmmaker Brendan Foley, die de rechten op het verhaal heeft gekocht, onderhandelt momenteel met een Amerikaans investering consortium en een Pools speciale effecten bedrijf.

De Amerikaanse producent Ned Dowd, die werkte aan films als ‘Apocalypto’ en “Last of the Mohicans”, heeft zich aangemeld voor het project, vertelde Foley aan STV Edinburgh.

“Films zoals ‘War Horse’ toonde aan dat er echte belangstelling is voor films over dieren tijdens oorlogstijd,” zei Foley enthousiast.

Hij zei dat de beer zelf in een verscheidenheid van manieren op het scherm zou worden gebracht.

“Het is voor sommige shots een echte beer, het zal een animatronics beer worden voor een aantal van hen – een mechanische Beer bij gebrek aan een beter woord – en het grootste deel van het zal een CGI worden.”

Wojtek werd als pup in Iran geadopteerd door soldaten van het Poolse Tweede Korps, een formatie die deel uitmaakte van het Britse 8e leger.

Het Poolse corps was voornamelijk samengesteld uit mannen die naar Siberië en andere onvruchtbare regio’s van de Sovjet-Unie gedeporteerd waren nadat het rode leger in 1939 Oost Polen bezette.

Toen nazi-Duitsland, die west Polen had bezet, de Sovjet-Unie in 1941 aanviel, liet Stalin veel van zijn Poolse gevangenen, onder druk van Londen vrij. Er werd een leger opgericht, en generaal Władysław Anders leidde de rekruten strijdkracht naar Iran.

De legende verteld dat tijdens de 1944 slag van Monte Cassino, Wojtek hielp munitie door te geven aan zijn collega’s. De bitter bevochten strijd tegen nazi-Duitsland was een belangrijke overwinning die de weg naar Rome opende.

Net als zijn collega soldaten dronk hij af en toe bier, hoewel in plaats van roken, had hij de neiging om de sigaretten te eten.

Na de oorlog, keerde de meeste Polen die in het Britse 8e leger hadden gevochten niet naar hun vaderland terug, nadat het duidelijk werd dat een Moskou gesteund Sovjet-regime in Polen geïnstalleerd werd.

Wojtek eindigde zijn dagen in de dierentuin van Edinburgh.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl