Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

VS “traint” geen Oekraïense troepen in Polen

Woordvoerder John Kirby van het Pentagon zei dinsdag dat de VS geen Oekraïense soldaten trainden in Polen “in de klassieke zin,” maar “contact” met hen onderhielden terwijl ze wapens overhandigden.
VS

VS “traint” geen Oekraïense troepen in Polen
John Kirby geeft een persconferentie in het Pentagon – auteur Petty Officer 1st Class Carlos M. Vazquez II – CC0

“Het is geen training in de klassieke zin zoals veel mensen denken aan training,” vertelde Kirby aan verslaggevers.

“Ik zou gewoon zeggen dat het contact onderhouden is,” voegde hij eraan toe.

Hij gaf geen details over wat de interacties precies inhielden of hoe lang ze meestal duurden, meldde het persbureau Reuters.

Kirby’s verklaring volgde op opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden, die leek te hebben gezegd dat de VS Oekraïense soldaten trainden in Polen te midden van de oorlog van Rusland in Oekraïne, volgens een Poolse website.

Afgelopen vrijdag, bezocht Biden Amerikaanse troepen gestationeerd in de Poolse stad Rzeszów, de dorzeczy.pl website meldde in een artikel op dinsdag.

Hij feliciteerde hen met het feit dat ze “de beste strijdmacht in de geschiedenis van de wereld” zijn, merkte dorzeczy.pl op.

Hij zei ook dat het “Oekraïense volk veel ruggengraat heeft. Ze hebben veel lef. En ik ben er zeker van dat u dat ook ziet.”

Biden voegde eraan toe: “En ik bedoel niet alleen hun militairen, die – we hebben getraind sinds terug toen ze – Rusland in het – in het zuidoosten – zuidoosten van Oekraïne – maar ook de gemiddelde burger. Kijk naar hoe ze oprukken.”

Hij ging verder met te zeggen: “Je zult vrouwen, jonge mensen zien staan – in het midden van de straat – voor een verdomde tank, gewoon zeggend: ‘Ik ga niet weg. Ik houd stand. Ze zijn ongelooflijk.”

“We zitten er midden in – en ik wil hier niet te filosofisch klinken – maar je zit midden in een strijd tussen democratieën en oligarchen,” zei Biden destijds ook, zoals geciteerd door het Witte Huis.

‘We hebben het over het helpen trainen van de troepen’: Biden

Op maandag werd Biden gevraagd naar die opmerkingen, waarvan journalisten zeiden dat ze impliceerden dat Amerikaanse troepen naar Oekraïne konden worden gestuurd, meldde dorzeczy.pl.

Biden ontkende dit, maar zijn woorden suggereerden dat Oekraïense soldaten momenteel in Polen gestationeerd waren, volgens dorzeczy.pl.

“Ik was in gesprek met de troepen – we hebben het over het helpen trainen van de troepen in, dat zijn – de Oekraïense troepen die in Polen zijn. Dat is de context,” vertelde Biden verslaggevers, zoals geciteerd door dorzeczy.pl.

“Ik verwees naar, met – zijnde met en pratend met de Oekraïense troepen die in Polen zijn,” voegde hij eraan toe.

Bron: PAP, Reuters, dorzeczy.pl, Polskie Radio by (gs) (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl