Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Congres VS stemt in met verkoop van 250 Abrams tanks

Het Amerikaanse Congres heeft ingestemd met de verkoop van 250 moderne Abrams tanks aan Polen, heeft de Poolse minister van Defensie aangekondigd te midden van de Russische invasie in Oekraïne.
Congres

Het Trophy Active Protection System (APS) is geïnstalleerd en getest op een USMC M1A1 Abrams Unknown author • Public domain

“Het Poolse leger wordt sterker: Het Amerikaanse Congres heeft de verkoop van 250 Abrams tanks aan Polen goedgekeurd,” zei Mariusz Błaszczak op zaterdag.

“Dit is de laatste belangrijke stap voordat een contract wordt ondertekend voor hun aankoop,” voegde hij eraan toe.

Hij beschreef de verwachte deal als “het belangrijkste defensiecontract” voor Polen “in jaren.”

Het Poolse ministerie van defensie zei in een tweet dat de deal “binnenkort” zou worden afgerond.

De aankondiging kwam nadat Błaszczak vorige maand zei dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken “de verkoop van 250 Abrams tanks heeft goedgekeurd, in de meest moderne M1A2 SEPv3 versie.”

Warschau signaleerde vorig jaar haar voornemen om 250 Amerikaanse tanks te kopen.

In 2020 ondertekende Polen een deal van 4,6 miljard dollar om 32 F-35A gevechtsvliegtuigen te kopen van de Verenigde Staten.

In februari 2019, ondertekende de Poolse regering een deal om 20 HIMARS artillerie raketsystemen van Amerika te kopen voor USD 414 miljoen als onderdeel van een militaire moderniseringsdrift.

Polen tekende in maart 2019 wat ambtenaren beschreven als een historische deal om een Amerikaans Patriot luchtverdedigingssysteem te kopen voor USD 4,75 miljard.

Polen zal naar verwachting de defensie-uitgaven verhogen tot 3 procent van het BBP onder een nieuw Vaderland defensie wetsvoorstel dat door het parlement wordt overwogen, hebben ambtenaren gezegd.

Bron: IAR, PAP, Polskie Radio by (gs) (English version>

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl