Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Europa moet zelfvoorzienend zijn om COVID-19 te bestrijden

Europa moet zelfvoorzienend worden in het produceren van medische uitrusting om de pandemie van het coronavirus te bestrijden, zei de Poolse president op woensdag.

Tijdens een bezoek aan Rome zei Andrzej Duda dat Europese fabrikanten dergelijke producten zelf zouden moeten kunnen maken “zonder ze buiten Europa te zoeken.”

Duda is op zijn eerste buitenlandse reis nadat hij is herkozen. Later op de dag zal het Poolse staatshoofd naar verwachting gesprekken voeren met de Italiaanse president Sergio Mattarella en premier Giuseppe Conte. Tijdens zijn bezoek aan Italië en het Vaticaan heeft hij ook een ontmoeting met paus Franciscus.

Hij begon zijn driedaagse reis met een stop op woensdag bij het in Rome gevestigde Lazzaro Spallanzani National Institute for Infectious Diseases, een Italiaans onderzoekscentrum aan de frontlinie van de wereldwijde strijd tegen de COVID-19-pandemie.

Daar woonde hij een ceremonie bij waarin het Italiaanse instituut, dat werkt aan de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus, een samenwerkingsovereenkomst ondertekende met het Poolse National Institute of Public Health / National Institute of Hygiene om samen te werken aan methoden om COVID-19 te behandelen.

De Poolse president zei dat de overeenkomst belangrijk was voor de gezondheid en veiligheid van inwoners in heel Europa.

Hij vertelde de aanwezigen tijdens de ceremonie ook dat Europa tijdens de coronavirus pandemie zelfvoorzienend moet worden in het produceren van beschermende kleding en ontsmettingsmiddelen.

“In dit opzicht moeten we als Europa zelfvoorzienend worden, door middel van gezamenlijke actie en begrip, zodat we voorraden kunnen produceren en veiligstellen die nodig zijn in het geval van een pandemie, zodat we ze niet buiten Europa hoeven te zoeken,” Zei Duda, zoals geciteerd door het Poolse persbureau PAP.

‘Grote productiewerkplaats’

De Poolse president drong eerder dit jaar aan op meer investeringen in Europa om economieën te stimuleren en hen te helpen herstellen van de coronavirus pandemie.

Duda vertelde de media in mei dat de door het virus veroorzaakte verstoring in de Europese Unie “vergelijkbaar was met de ergste crises die de wereld tot dusver hebben getroffen”.

Hij voegde eraan toe dat Europa grote investeringsprojecten nodig had om “een nieuwe impuls voor ontwikkeling” te krijgen.

Hij voerde ook aan dat het continent opnieuw een ‘grote productiewerkplaats’ zou moeten worden en een beleid van verplaatsing van productie naar Azië en andere delen van de wereld tegen lagere kosten zou moeten schrappen, omdat hierdoor toeleveringsketens breken en op een kritiek moment tot tekorten aan producten leidt.

Ervaring delen in de tijd van coronavirus

Een 15-koppig team van Poolse artsen en paramedici werkte eerder dit jaar 10 dagen in Italië om te helpen in de strijd van dat land tegen het coronavirus.

Op basis van de ervaring die ze hebben opgedaan in een ziekenhuis in de stad Brescia in de Noord-Italiaanse regio Lombardije, hebben de Polen een rapport opgesteld met advies over de behandeling van COVID-19-patiënten in Polen.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl