Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

UPDATE: Eerste geval van coronavirus in Polen

Het eerste geval van de coronavirus infectie is bevestigd in Polen, zei de minister van volksgezondheid op woensdag.
Coronavirus

Universitair Ziekenhuis in Zielona Góra – auteur Leszek – CC BY-SA 4.0

Łukasz Szumowski vertelde verslaggevers dat de besmette patiënt, een inwoner van de westelijke provincie Lubuskie in Polen, zich ‘goed voelde’ en een behandeling onderging in een ziekenhuis in de stad Zielona Góra.

“Dit is geen groep mensen, maar een enkele persoon,” zei Szumowski op een spontane persconferentie in Warschau.

Hij voegde eraan toe dat de besmette man onlangs naar Duitsland was gereisd, waar ongeveer 240 mensen zijn gediagnosticeerd met het coronavirus, volgens gegevens die woensdag zijn geciteerd door het IAR-nieuwsagentschap.

“De patiënt voelt zich goed,” zei Szumowski tegen verslaggevers. “Zijn familie en degenen die contact met hem hebben gehad, zijn in quarantaine” in hun huizen.

Szumowski deed een beroep op de media om de privacy van de patiënt te respecteren.

“Laten we geen druk uitoefenen op hem of zijn familie, want hij is tenslotte een zieke die rust en stilte nodig heeft,” zei hij.

Szumowski zei dat de patiënt geen senior inwoner was. De man ‘komt niet uit een hoge risico groep’, voegde hij eraan toe.

Toen hem werd gevraagd naar de symptomen van de patiënt, zei Szumowski: “De symptomen zijn altijd vergelijkbaar, waaronder hoesten en hoge koorts, veel meer dan 38 graden [Celsius] – griepachtige symptomen.”

Hij voegde eraan toe dat de patiënt contact opnam met een huisarts nadat hij dergelijke symptomen had waargenomen.

‘Alle procedures werkten zoals het hoort’

Szumowski zei: “Alles ging volgens het boekje: de patiënt nam contact op met een huisarts; de huisarts voerde een onderzoek uit en besloot dat er een hoog risico op de ziekte bestond en raadde aan contact op te nemen met de sanitaire dienst; het sanitaire dienst erkende dat dit een hoog risico geval was; en een speciale ambulance voor het vervoer van hoogrisicopatiënten werd gebruikt; de patiënt werd naar een ziekenhuis voor infectieziekten gebracht en kreeg medische zorg.”

Szumowski vertelde verslaggevers ook dat “alle procedures werkten zoals ze in dit geval zouden moeten”.

Hij zei dat er tot nu toe meer dan 560 tests zijn uitgevoerd op de aanwezigheid van het coronavirus in Polen.

Een totaal van 68 mensen werd geobserveerd in ziekenhuizen op verdenking op een coronavirus infectie, en ongeveer 500 anderen zijn in quarantaine geplaatst, voegde Szumowski toe.

“Deze cijfers zullen snel veranderen omdat we veel vermoedelijke gevallen hebben”, zei hij.

Poolse wetgevers hebben deze week een aantal speciale regels goedgekeurd om het land te helpen de dreiging van het nieuwe Covid-19-virus af te weren, dat eind vorig jaar in de centrale Chinese stad Wuhan is ontstaan en zich sindsdien in meer dan 80 landen heeft verspreid.

Premier Mateusz Morawiecki vertelde afgevaardigden tijdens een speciale zitting van het Poolse parlement op maandag dat zijn land bereid was om een uitbraak te behandelen en drong er bij de Polen op aan niet in paniek te raken.

Morawiecki ontmoette woensdag zijn collega’s uit drie andere Midden-Europese landen om manieren te bespreken om de coronavirus bedreiging aan te pakken.

Het Covid-19-virus heeft nu wereldwijd meer dan 93.000 mensen besmet en 3000 zijn overleden aan de griepachtige ziekte, verspreid over meer dan vijftig landen, meldden nieuwsmedia woensdag.

Vrijdag zullen de ministers van Volksgezondheid van de Europese Unie bijeenkomen voor een speciale vergadering in Brussel om de uitbraak van coronavirus in Europa te bespreken.

Source: PAP, IAR, Polskie Radio (Enlsih version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl