Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Speciale zitting parlement over uitbraak coronavirus

Tijdens een speciale zitting van het Poolse parlement op maandagochtend zal de regering naar verwachting uiteenzetten welke maatregelen zij neemt om de internationale uitbraak van het coronavirus af te weren.
Coronavirus

Heftig debat over het coronavirus en een oppositie die de regering niet wil vertrouwen
Citaat Twitter

Voorafgaand aan de zitting zou president Andrzej Duda gesprekken moeten voeren met premier Mateusz Morawiecki, minister van Volksgezondheid Łukasz Szumowski en minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Kamiński.

Regeringswoordvoerder Piotr Müller schreef zondagavond op Twitter dat er in Polen nog geen bevestigde gevallen van het coronavirus waren.

Maar hoge ambtenaren hebben gewaarschuwd dat het een kwestie van tijd is voordat het in dit land verschijnt.

De leider van de heersende Poolse conservatieven zei vrijdag dat zijn land voorbereid was op een uitbraak van het coronavirus.

Jarosław Kaczyński waarschuwde dat het belangrijk was om paniek te voorkomen en drong erop aan dat de autoriteiten actie hadden ondernomen om de Polen te beschermen.

Het Poolse ministerie van Defensie heeft gezegd dat het leger bereid is te reageren als dat nodig is en de gezondheidsdiensten van het land te ondersteunen.

Ondertussen heeft Michał Dworczyk, het hoofd van het kabinet van de premier, gezegd dat er op de begroting een reserve van meer dan 1 miljard PLN (231 miljoen euro, 254 miljoen dollar) staat voor het aanpakken van crisissituaties.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl