Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen ontwerpen een 3D-printbare beademingsapparaat

Poolse ingenieurs hebben een prototype ontworpen van een 3D-printbaar beademingsapparaat die levens zou kunnen redden te midden van de wereldwijde pandemie van het coronavirus, meldt een persbureau.

Eenmaal volledig ontwikkeld en klaargemaakt voor gebruik, zou de nieuwe VentilAid-ventilator cruciale ademhalingsondersteuning kunnen bieden aan Covid-19-patiënten, meldde het Poolse persbureau PAP dinsdag.

Hoewel het apparaat niet bedoeld is om een professioneel medisch beademingsapparaat te vervangen, kan het nuttig zijn in landen waar gezondheidszorgstelsels het hoofd moeten bieden aan een golf van coronavirusinfecties, aldus het Poolse staatspersbureau.

Het citeerde Szymon Chrupczalski, een van de ontwerpers achter VentilAid, die zei dat het apparaat, die nog klinische tests moet ondergaan, gebaseerd is op eenvoudige en goedkope componenten.

Het kan worden geproduceerd met behulp van een 3D-printer, volgens Chrupczalski met een totale kostprijs van ongeveer 200 złoty (43 EUR, 47 USD).

Het ontwerp, door een team van ingenieurs van het in Kraków gevestigde bedrijf Urbicum, is gratis online beschikbaar gesteld op ventilaid.org.

De ontwerpers hebben een beroep gedaan op artsen, ziekenhuispersoneel en 3D-printexperts om het beademingsapparaat te helpen upgraden terwijl landen over de hele wereld strijden om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Bron: PAP, Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl