De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Mededeling over sanitaire controles aan de grenzen

De Poolse premier zei op maandag dat zijn land sanitaire controles zou invoeren aan haar grenzen en in havens en treinen, aangezien het de inspanningen opvoert om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
sanitaire

Sanitaire controles aan de grens, foto citaat twitter

In het kader van een wereldwijde uitbraak is het aantal met het virus besmette patiënten in Polen gestegen tot 17, volgens het gezondheidsministerie van het land.

Bij vier Poolse grensovergangen met Duitsland en één met de Tsjechische Republiek zullen als eerste nieuwe sanitaire controles worden uitgevoerd. Daarna zullen ze worden uitgebreid ook tot de Poolse grenzen met andere landen.

Premier Mateusz Morawiecki zei dat er eerst controles zullen worden ingevoerd op bussen en touringcars, en vervolgens op treinen en in havens.

Hij deed ook een beroep op organisatoren om geplande openbare bijeenkomsten af te gelasten. Hij vertelde de verslaggevers dat dergelijke evenementen een van de redenen zijn waarom het coronavirus zich sneller heeft verspreid in Duitsland en Italië.

Morawiecki vertelde verslaggevers dat hij de nieuwe sanitaire controles had besproken met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Tsjechische premier Andrej Babiš.

Het eerste geval van coronavirusinfectie werd vorige week in Polen gemeld.

Volgens speciale regels die op zondag in Polen van kracht zijn geworden, kunnen mensen die aan een infectieziekte lijden of ervan worden verdacht, bevolen worden om in het ziekenhuis te worden behandeld.

Ondertussen heeft de Poolse nationale luchtvaartmaatschappij LOT alle vluchten naar Italië, het zwaarst getroffen land van Europa, opgeschort tot 12 maart.

De Poolse Hoofdgezondheidsinspectie heeft aanbevolen om alle bijeenkomsten binnenshuis van meer dan 1.000 mensen te annuleren.

Minister van Volksgezondheid Łukasz Szumowski heeft de verslaggevers maandag verteld dat meer dan 170 mensen in ziekenhuizen in Polen waren te midden van de angst dat ze het coronavirus hebben opgelopen, terwijl meer dan 4.000 mensen in quarantaine waren in hun huizen.

Bron: IAR Polskie Radio (English version_)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl