De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Coronavirus zal geen recessie veroorzaken in Polen

Ondanks de verstoring veroorzaakt door een coronavirus epidemie, zal de Poolse economie niet in een recessie vallen maar groeien met ongeveer 2 procent dit jaar, heeft het hoofd van de centrale bank van het land gezegd.

coronavirus

De “meest pessimistische modellen” die door de Nationale Bank van Polen zijn opgesteld, suggereren dat de economie zich in 2020 met niet minder dan 1,6 procent zal uitbreiden, zei Adam Glapiński op woensdag.

Verwacht wordt dat dit zal worden gevolgd door een scherpe piek in de groei van het BBP in 2021, schat hij.

“Zodra de ziekte onder controle is gebracht of afneemt, zal er een sterke opleving van de consument en de investeringen zijn,” zei Glapiński tegen de verslaggevers, en hij voegde eraan toe dat “de economie snel zal groeien om haar verliezen goed te maken”.

Glapiński zei ook dat het Poolse banksysteem stabiel was en “goed gevuld met kapitaal” te midden van de uitbraak van het coronavirus.

Hij voegde eraan toe dat Polen “perfect voorbereid” was om de crisis aan te pakken.

De Poolse autoriteiten onthulden woensdag een stimuleringspakket van 212 miljard PLN (47 miljard euro, 52 miljard dollar) om de economie te ondersteunen en het land te beschermen tegen de gevolgen van een toenemende uitbraak van het coronavirus.

De Poolse centrale bank heeft dinsdag besloten de belangrijkste rentetarieven te verlagen om de gevolgen van het virus tegen te gaan.

De economie groeide 3,2 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar en breidde zich uit met 4 procent in 2019 als geheel, volgens het Centrale Bureau voor de Statistiek onder toezicht van de staat.

Source: PAP, Polskie Radio {English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl