Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Coronavirus doodt nog twee mensen in Polen, dodental 16

De coronavirus epidemie heeft nog eens twee mensen in Polen gedood, waardoor het totale aantal doden in het land door de COVID-19 ziekte tot 16 is gestegen, aldus de ambtenaren op donderdagavond.

coronavirus

Cross-sectional model of a coronavirus –auteur https://www.scientificanimations.com – CC BY-SA 4.0

Het aantal mensen die positief op de ziekte in Polen hebben getest klom tot 1.221 op Donderdag, een verhoging van 170 van de vorige dag.

Op woensdag werden 151 nieuwe infecties bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid, tegenover 152 op dinsdag.

De laatste sterfgevallen waren die van een 78 jarige man en een 84 jarige vrouw in het ziekenhuis in Warschau. Beiden hadden onderliggende gezondheidsproblemen.

De eerste besmetting werd op 4 maart door de Poolse autoriteiten bevestigd, terwijl op 12 maart het eerste sterfgeval met het coronavirus in het land werd aangekondigd.

Polen heeft een “epidemie noodtoestand” afgekondigd en haar grenzen tijdelijk gesloten voor niet-ingezetenen om de verspreiding van de ziekte te beteugelen.

Internationale lijnvluchten en passagiersverbindingen per spoor zijn opgeschort. De regering chartert speciale vluchten om de Polen in het buitenland te helpen naar huis terug te keren.

De regering heeft de activiteiten van winkelcentra beperkt en alle cafés, clubs en uitgaansgelegenheden gesloten.

De Polen hebben te horen gekregen dat ze zich niet in groepen van meer dan twee mogen verzamelen, hoewel families zijn vrijgesteld van de beperking.

Bron: IAR, Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl