Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Duda: Ik zal me kandidaat stellen voor herverkiezing

De Poolse president Andrzej Duda heeft officieel aangekondigd dat hij dit voorjaar herverkiezingen zal zoeken in een stemming.

Duda

“Natuurlijk zal ik meedoen aan de presidentsverkiezingen,” zei hij tijdens een openbare vergadering op woensdagmiddag, toen hij voor het eerst verklaarde dat hij officieel meedoet aan de race.

Eerder op de dag kondigde de Poolse Lagerhuis voorzitter Elżbieta Witek aan dat de presidentsverkiezingen op 10 mei zouden plaatsvinden, met een mogelijke tweede ronde gepland voor 24 mei.

Tijdens een bijeenkomst met de kiezers in de oostelijke stad Lubartów zei Duda, die een bondgenoot is van de heersende Poolse conservatieven, dat hij de rechtse regering van het land wilde helpen “om haar missie voort te zetten” van het brengen van positieve verandering in het land, zo meldde het Poolse persbureau PAP.

Hij prees de overheid van Eerste minister Mateusz Morawiecki en verklaarde dat, indien verkozen voor een tweede termijn, hij in feite ,,elk goed voorbereid stuk van de wetgeving zou ondertekenen dat tot doel heeft het publiek en de ontwikkeling van het land te steunen,” het bovengenoemde persagentschap PAP.

Duda is de meest vertrouwde politicus van Polen, volgens het recentste maandelijkse onderzoek door de opiniepeiler CBOS, en de favoriet om de verkiezing van Mei te winnen, volgens een onderzoek dat eind Januari door opiniepeiler Kantar voor de commerciële omroep TVN werd uitgevoerd.

Tot zijn mededingers in de presidentiële race behoren onder meer Centrum Liberaal Małgorzata Kidawa-Błońska; de politicus Władysław Kosiniak-Kamysz, leider van de Poolse Boerenpartij (PSL) op het platteland; de linkse Robert Biedroń; de uiterst rechtse, Krzysztof Bosak; en de journalist Szymon Hołownia.

Donald Tusk, een voormalige Poolse premier, maakte in november een einde aan maandenlange speculaties dat hij misschien een bod zou doen op het presidentschap in 2020.

Bron: PAP, Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl