De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nieuwe Amerikaanse ambassadeur naar Polen roemt bilaterale banden in videoboodschap

De volgende Amerikaanse ambassadeur in Polen heeft de banden tussen de twee landen in een videoboodschap geprezen.
ambassadeur

Het Witte Huis

Georgette Mosbacher vertelde het Poolse volk in haar bericht dat zij de eer had de volgende ambassadeur van de Verenigde Staten in Warschau te zijn.

De 71jarige voorgedragen ambassadeur merkte op dat ze aan het begin van haar missie was in een speciaal jaar waarin Polen de 100e verjaardag vierde van het herstel van haar onafhankelijkheid.

“Ik ben zo enthousiast dat de Verenigde Staten dit prachtige honderdjarige jubileum kunnen vieren met onze Poolse vrienden,” zei Mosbacher in haar bericht, dat op donderdag werd vrijgegeven.

Ze voegde eraan toe dat “Polen en de Verenigde Staten al meer dan 240 jaar vrienden en bondgenoten zijn, en we zijn vandaag de beste vrienden en bondgenoten. Een sterk en veilig Polen betekent een sterker Amerika.”

Mosbacher zei ook in de video dat “Polen een leider is in de NAVO, en we erg blij zijn met onze nauwe samenwerking op defensiegebied en zijn bijzonder verheugd dat onze soldaten schouder aan schouder staan, zowel in Polen als elders, en onze manier van leven en gedeelde waarden verdedigen.”

Tijdens een nominatie hoorzitting in de Amerikaanse Senaat, kritiseerde Mosbacher begin juni een Poolse anti-laster wet, en beschuldigde zij hem ervan de golf van antisemitisme in Oost-Europa op gang te hebben gebracht, aldus rapporten.

Een Poolse presidentiële assistent zei een paar dagen later dat de keuze van Donald Trump voor de volgende Amerikaanse ambassadeur in Warschau zou worden aanvaard, ondanks haar ‘onnodige en onjuiste’ opmerkingen.

Mosbacher is de vervanger van Paul W. Jones, wiens ambtstermijn als ambassadeur van de VS in Polen in september afloopt.

Polen herwon de onafhankelijkheid op 11 november 1918, de dag dat de Eerste Wereldoorlog eindigde, na 123 jaar vreemd gezag.

Bron: usembassy.gov, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl