Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen ploegt door ondanks het EU rechtbank verbod op het kappen

“Beschermende” operaties in Polen’s Białowieża oerbos doorgaan, heeft de minister van milieuzaken van het land op maandag gezegd, ondanks het feit dat er een EU gerechtelijke beslissing ligt om het kappen onmiddellijk te stoppen.

Minister van Milieu Jan Szyszko vertelde verslaggevers: “We voeren beschermende maatregelen om leefgebieden en soorten te beschermen … in het Białowieża oerbos, in overeenstemming met de wetgeving van de Europese Unie.”

Het Hof van Justitie van de EU heeft vorige week een voorlopige beslissing genomen dat het kappen in het Białowieża oerbos, noordoost-Polen, een van de laatste overblijfselen van de vroegere oerbossen van Europa wordt stopgezet.

Brussel had de rechtbank gevraagd een onmiddellijk verbod uit te geven, met het argument dat onherstelbare schade in het bos zou kunnen worden veroorzaakt.

De EU-rechter moet een definitieve beslissing nemen nadat het de argumenten van Polen heeft overwogen. Het ministerie van milieubeheer in Warschau heeft tot 4 augustus haar zaak te maken en in te dienen.

Warschau heeft gezegd dat bomen in het oerbos worden gekapt om een voortgaande besmetting van de bomen met de Sparren kever te stoppen.

De Europese Commissie heeft de uitleg van Polen onvoldoende geacht en wil dat de rechter vaststelt of Warschau EU-richtlijnen over leefgebied en vogels schendt.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl