De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Waarneming Baltische dolfijn bevestigd

Fotografisch bewijs heeft bevestigd dat er onverwachte waarnemingen zijn van bottlenose dolfijnen in de Oostzee voor de kust van Polen.
dolfijnen


Een volwassen vrouwelijke bottlenose dolfijn met haar jongen, hier in Moray Firth, Schotland – auteur Peter Asprey, http://www.peter-asprey.com/CC BY-SA 3.0

De eerste waarnemingen werden gemeld aan het Instituut voor Oceanografie op de Universiteit van Gdańsk op 8 augustus.

De dolfijnen werden blijkbaar gespot in de buurt van Polen’s populaire Hel schiereiland aan de westelijke kant van de Golf van Gdańsk.

De soort sinds de late 19e eeuw niet meer waargenomen.

“We ontvangen deze informatie met de gebruikelijke reserve, wachtend op bewijs dat de waarnemingen zou verifiëren, bijvoorbeeld in de vorm van een ander gelijkaardig rapport,” merkte het Instituut op, op haar website.

Soortgelijke rapporten kwamen al snel, maar van de andere kant van de Golf van Gdańsk.

Twee bottlenose dolfijnen, blijkbaar dezelfde als die eerder gezien zijn, werden later gezien in de buurt van Klaipeda, Litouwen.

Het Litouwse zeemuseum fotografeerde de dieren.

“Dolfijnen zijn net als mensen, ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe plaatsen om te verkennen,” vertelde Professor Krzysztof Skóra van de Universiteit van Gdańsk aan de krant Gazeta Wyborcza.

Hij benadrukte echter dat het onwaarschijnlijk is dat de verschijnen van de bottlenose dolfijnen te maken zou hebben met de voortplanting, omdat de Oostzee niet hun natuurlijke habitat is.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl