Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Peiling: Terroristische aanval op Polen een ‘echte’ bedreiging

Maar liefst 56 procent van de Polen geloven dat een terroristische aanval op Polen een “echte” bedreiging is, terwijl 55 percent ook gelooft dat de Poolse autoriteiten niet goed voorbereid zijn om terrorisme te bestrijden.
Terroristische aanval

Anti terreur eenheid probeert deur te forceren – auteur Rizuan/ CC BY-SA 3.0

Volgens een enquête uitgevoerd door CBOS enquêteurs, is het aantal Polen dat bezorgd is over een terroristische aanslag gestegen met 13 procentpunten sinds 2013 en maar liefst met 24 procentpunten sinds 2010.

De groei in het aantal Polen die volhouden dat een terroristische aanslag een reële bedreiging is, correleert ook met een daling in het aantal Polen die geloven dat de terroristische dreiging overdreven is (van 28 naar 22 procent) of dat daden van terrorisme helemaal geen bedreiging vormen voor Polen (van 24 naar 14 procent).

Ondertussen, toont de opiniepeiling dat de overgrote meerderheid van de Polen – 86 procent – akkoord zou gaan met het verhogen van de veiligheidscontroles aan de Poolse havens en vliegvelden, en met 59 procent die akkoord gaat met een strengere immigratiewetgeving.

De opiniepeiling werd uitgevoerd op 5-11 maart op een representatieve selectie van 1.062 volwassen Polen met behulp van aangezicht tot aangezicht en CAPI methodologieën.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl