Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Miljoenen Polen lijden aan nierproblemen

Maar liefst vier miljoen Polen hebben nierproblemen, maar de meeste van hen zijn niet op de hoogte van hun ziekte, zeggen deskundigen op de Wereld Nieren Dag afgelopen donderdag.

nierproblemen

Opengewerkte nier – afbeelding Blausen.com staff. “Blausen gallery 2014”. Wikiversity Journal of Medicine. DOI:10.15347/wjm/2014.010. ISSN 20018762.

Chronische nierproblemen (CKD) kan leiden tot een ernstige storing van deze vitale organen.

Maar liefst drie uit de vier miljoen Polen met nierziekten zijn al op dit punt aangekomen, als gevolg van een gebrek aan regelmatige controles.

Een expert op het gebied merkte op dat CKD tijdig opgespoord kan worden, en effectief afgeremd kan worden in haar ontwikkeling, bijvoorbeeld door het wijzigen van de behandeling van diabetes of hoge bloeddruk.

”Men moet beseffen dat mensen met chronische nier ziekte die niet op tijd gedetecteerd wordt drie tot vier keer een hoger risico hebben van een vroegtijdige dood, in vergelijking met de algemene bevolking.

”Het is beter voor een patiënt om een stukje van zijn eigen nieren te hebben, dan aan de dialyse t moeten, of een nier getransplanteerd krijgt van een donor,” zegt prof. Ryszard Gellert, het hoofd van de Afdeling Nefrologie, in het Bielanski ziekenhuis in Warschau.

Artsen adviseren dat om eventuele nierproblemen te voorkomen, mensen: veel vloeistoffen moeten drinken, meestal water, overgewicht en obesitas, een juiste bloeddruk handhaven, niet roken en zich onthouden van overtollige zout – die het risico van hypertensie verhoogt.

De Wereld Nieren Dag werd gehouden op 12 maart. Op deze dag moedigen deskundigen de mensen aan om te zorgen dat hun nieren regelmatige gecontroleerd worden.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl