De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

MH17 wrak konvooi bereikt Polen

Een konvooi vrachtwagens vervoerend het wrak van de Maleisische Airlines Boeing 777, die in juli boven Oost-Oekraïne werd neergeschoten, is de Oekraïens-Poolse grens op vrijdagochtend gepasseerd.

Het vier vrachtwagens tellende konvooi is op weg naar de Vliegbasis Gilze-Rijen in Nederland, waar het verder onderzocht zal worden, meldt de website DutchNews.pl.

De vrachtwagens passeerden de grenscontrolepost in Korczowa, zuidoost Polen, het konvooi werd prioriteit gegeven bij binnenkomst in het land, vertelde een woordvoerder voor de grenswachter, Agnieszka Golias hete PAP nieuwsagentschap.

“Aan beide zijden van de grens waseen afzonderlijke rijstrook uitgestippeld, met beide Poolse en Oekraïense grensbewakers die het konvooi met prioriteit behandelden met het doel van het verstrekken van een soepele en snelle goedkeuring aan het konvooi,” vertelde de woordvoerster voor het grenswachter regiokantoor in Przemysł, Elzbieta Pikor aan het agentschap.

De politie zal het konvooi langs de Poolse sectie van de route begeleiden, die de A4-E40 autosnelweg door Polen richting de Duitse grensovergang in Jędrzychowice volgt in de buurt van de stad Zgorzelec/Görlitz.

“Wij zullen zorgen dat het konvooi soepel mogelijk zal passeren, vooral bij belangrijke kruispunten, zodat het niet zal leiden een grote verstoring van verkeer,” zei politie woordvoerder Mariusz Sokolowski.

De opmerking komt omdat de snelweg een aantal dichte stedelijke gebieden passeert, met inbegrip van Kraków, de Górny Śląski agglomeratie, evenals Wrocław.

Het Poolse ministerie van binnenlandse zaken heeft ook benadrukt dat de autoriteiten het konvooi beveiligen tijdens de reis door Polen.

De Maleisische Airlines vlucht MH17 uit Amsterdam naar Kuala Lumpur werd in medio juli neergehaald in het gebied van Donetsk, oost Oekraïne, tijdens zware gevechten tussen het Oekraïense leger en pro-Russische separatistische rebellen.

Terwijl de precieze oorzaak van de ramp nog steeds onbekend blijft, vertelde de Nederlandse officier van Justitie Fred Westerbeke, die het onderzoek naar de crash leidt, het Duitse Spiegel magazine dat terwijl hij geen harde bewijzen heeft waaruit blijkt dat het vliegtuig werd neergeschoten door rebellen, deze versie van de gebeurtenissen de meest waarschijnlijke lijkt te zijn.

Oekraïne’s officiële standpunt is de opvatting dat het vliegtuig werd neergeschoten door een Russisch gebouwde Buk grond-lucht raket gelanceerd door de separatisten, hoewel die de beschuldigingen hebben ontkend.

In totaal kwamen 298 mensen om in de luchtramp, met inbegrip van 193 Nederlandse burgers, 43 Maleisiërs en 38 Australiërs en 24 andere nationaliteiten.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl