Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Tweede gezicht transplantatie in Polen ‘een succes’

Artsen hebben gezegd dat een Poolse vrouw, die ’s land’s tweede ooit volledige gezicht transplantatie onderging in een stabiele toestand is.

De gezicht transplantatie op de 26-jarige patiënt werd uitgevoerd op 4 december in het Oncologie Centrum in Gliwice, zuidelijk Polen, en de operatie duurde 23 uur.

“De patiënt voelt zich goed,” bevestigde Professor Adam Maciejewski tijdens een persconferentie in het centrum op donderdag, zoals aangehaald door de nieuwszender TVN.

“Haar toestand, is zoals gebruikelijk in dergelijke gevallen moeilijk, maar ze is stabiel en verbeterd in de koers die we verwacht hadden,” voegde hij eraan toe.

De 26-jarige, die alleen genoemd is als Joanna, had voor het grootste deel van haar leven last van de zeldzame tumor ziekte Neurofibromatosis type I,.

In de afgelopen jaren, was haar toestand verslechterd, met tumoren op haar gezicht zo uitgebreid dat ze moeite had met eten en praten.

“Tot nu toe ben ik nog nooit dergelijke een uitgebreide en destructieve ziekte tegengekomen die betrekking heeft op het gezicht en de hals,” zei Maciejewski.

Joanna’s moeder vertelde verslaggevers dat haar dochter op dit moment communiceert met behulp van haar vingers door het tekenen van de letters van het alfabet, en dat haar berichten “vol optimisme zijn.”

Een lange periode van rehabilitatie ligt nog voor Joanna.

De eerste volledige gezicht transplantatie in Polen werd in mei in de zelfde kliniek uitgevoerd.

Die patiënt was slachtoffer van een verschrikkelijke ongeval op het werk, tijdens het gebruik van een steen-snijmachine.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl