Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Japanse atoombom overlevenden bezoeken Auschwitz

Overlevenden van atomaire bombardementen in 1945 op Hiroshima en Nagasaki toerde woensdag langs het Auschwitz – Birkenau Duitse nazi vernietigingskamp, als onderdeel van een ‘Wereld reis voor een nucleaire vrije wereld’.

Het bezoek van de negen overlevende atoombom slachtoffers, in Japan bekend als “Hibakusha”, werd georganiseerd door de Japanse ‘Peace Boat’NGO.

Zes getuigen van het bombarderen van Hiroshima en drie uit Nagasaki zijn momenteel op een tour van 20 landen om te praten over hun ervaringen.

“De regering van Japan hoopt, dat het bezoek zal helpen, het begrip te verdiepen van de tragische gevolgen van het gebruik van nucleaire wapens en ter versterking van de internationale gemeenschap om een einde aan hen te maken,” zegt een verklaring op de Japanse Ambassade website.

Op 6 augustus 1945 lieten de Verenigde Staten een atoombom op Hiroshima vallen, de dood veroorzakend van meer dan 120.000 mensen. Drie dagen later, werd een tweede bom losgelaten op Nagasaki, 74.000 doden. Beide steden werden totaal vernietigd.

Bron: PAP

The News.pl (Englisch version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl