De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

EU verwelkomt begroting voor 2024 met meer geld voor Polen

De EU Raad en het Europees Parlement hebben een akkoord bereikt over de jaarlijkse begroting van de EU voor 2024. De begroting voor volgend jaar zal zich onder andere richten op de belangrijkste prioriteitslijnen van Polen, volgens de media.

ffdfd
EU verwelkomt begroting voor 2024 met meer geld voor Polen
Pixabay.com – afbeelding Arcaion CC0

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad van de EU bereikten een akkoord over de begroting van het blok voor volgend jaar laat op vrijdag. EU-wetgevers zeiden dat ze “bovenop de ontwerpbegroting van de Europese Commissie voor extra financiering hebben gezorgd voor enkele prioriteiten van het Parlement, zoals humanitaire hulp, het O&O-programma Horizon Europe van het blok en het Erasmus-uitwisselingsprogramma”, meldde de Amerikaanse krant Politico.

“De EU-begroting voor 2024 slaagde er ook in om de middelen voor Poolse prioriteiten te verhogen, zoals hulp aan landen die Oekraïense vluchtelingen opnemen, transportverbindingen, met inbegrip van militaire verbindingen met Oekraïne, en humanitaire hulp, zowel voor Oekraïne als het Midden-Oosten”, kondigde Polen’s ministerie van Financiën aan in een zaterdag gepubliceerd persbericht.

“Deze begroting is gunstig voor Polen,” zei Andrzej Sadoś, permanent vertegenwoordiger van Polen bij de Europese Unie, in een commentaar voor het Poolse staatspersbureau PAP. “De overeengekomen ontwerpbegroting voor 2024 is gunstig voor Polen, het biedt financiering voor projecten die belangrijk voor ons zijn in het kader van het cohesiebeleid, het gemeenschappelijk landbouwbeleid, we hebben ook financiering verkregen in het kader van instrumenten ter ondersteuning van oorlogsvluchtelingen en het sluiten van de grenzen,” zei Sadoś, die aan het hoofd stond van het Poolse onderhandelingsteam.

“De verplichtingen van de EU-begroting bedragen volgend jaar 189,4 miljard euro. Het maandenlange werk van onze onderhandelingsteams in Warschau en Brussel heeft tastbare resultaten opgeleverd,” voegde hij eraan toe.

Over twee weken wordt er in Straatsburg gestemd over de overeenkomst over de EU-begroting 2024.

BRONNEN: PAP, IAR, politico.com, polskieradio.pl by (aj) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl