Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

UK traint Oekraïense troepen in Polen: Johnson

Oekraïense troepen worden in Polen door het UK getraind in het gebruik van luchtafweergeschut dat door de Britse regering is geschonken, zo heeft de Britse premier Boris Johnson onthuld.

UK

UK traint Oekraïense troepen in Polen
Citaatfoto Boris Johnson van en.wikipedia.org

“Ik kan zeggen dat we momenteel Oekraïners in Polen trainen in het gebruik van de luchtafweer,” vertelde Johnson verslaggevers tijdens een bezoek aan India, zoals geciteerd door het Poolse staatspersbureau PAP.

Hij voegde eraan toe dat Oekraïense troepen ook een opleiding in Groot-Brittannië volgen in het gebruik van gepantserde voertuigen, meldde het PAP persagentschap.

Een Britse regeringsfunctionaris is geciteerd als zeggend dat meer dan 20 soldaten vorige week in het Verenigd Koninkrijk aankwamen voor training op 120 militaire voertuigen die door Groot-Brittannië aan Oekraïne worden geleverd te midden van de invasie van Rusland.

De Oekraïners worden opgeleid om de Mastiff, Wolfhound en Husky gepantserde voertuigen te bedienen, en zullen ook worden getoond hoe de Samaritan ambulance, en Sultan en Samson gepantserde verkenningsvoertuigen te gebruiken, zei de ambtenaar, volgens het Poolse nieuwsagentschap.

Johnson kondigde deze week aan dat Groot-Brittannië de militaire hulp aan Oekraïne zou opvoeren en meer artillerie systemen zou leveren te midden van het Russische offensief in de oostelijke Donbas regio.

Bron: PAP, uk.news.yahoo.com, Polskie Radio by (gs) Englsih version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl