Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

President Duda roept op tot internationale hulp

Polen’s president heeft woensdag een beroep gedaan op de internationale gemeenschap om zijn land te steunen bij het omgaan met een golf van vluchtelingen die binnenstromen uit het door oorlog getroffen Oekraïne.
president

President Duda roept op tot internationale hulp
Citaatfoto Turkse overheid via Twitter.com

Andrzej Duda deed de oproep na een ontmoeting met zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdoğan in Ankara, meldde het Poolse staatspersbureau PAP.

Op een gezamenlijke nieuwsconferentie met de Turkse leider, zei de Poolse president dat het aantal vluchtelingen die in Polen zijn aangekomen, de 2 miljoen nadert.

Het is “een enorme uitdaging,” zei Duda, toevoegend: “We kunnen gerust zeggen dat we een vluchtelingencrisis in ons land hebben.”

De Poolse president waarschuwde: “Als we geen internationale steun krijgen, zullen we in een zeer moeilijke hachelijke situatie terechtkomen.”

Duda bedankte Erdogan voor het delen van Turkije’s ervaringen bij de opvang van miljoenen vluchtelingen die de afgelopen jaren uit het door oorlog geteisterde Syrië zijn ontsnapt.

‘Polen heeft internationale steun nodig’

De Poolse president deed een beroep op de “hele internationale gemeenschap” om Polen te helpen.

“Op dit moment hebben we deze hulp hard nodig,” voegde hij eraan toe.

Duda bedankte ook individuen en liefdadigheidsinstellingen uit Polen en over de hele wereld voor het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne en hen te voorzien van verschillende vormen van steun.

Verwijzend naar de voortdurende aanval van Rusland op Oekraïne, zei de Poolse president dat hij hoopte dat de internationale gemeenschap zou helpen bij de wederopbouw van Oekraïne na de oorlog.

“Dit is onze grote taak, de taak van de hele eerlijke, democratische wereld, om dit proces te ondersteunen,” zei Duda.

‘We moeten alles doen om Ruslands invasie van Oekraïne te stoppen’

Hij bedankte Erdogan ook voor zijn inspanningen om een staakt-het-vuren in Oekraïne te bewerkstelligen.

“Ik ben dankbaar voor de bijdrage die Turkije vandaag levert om de vrede in Oekraïne te laten terugkeren,” zei het Poolse staatshoofd.

“Er is geen twijfel dat we alles moeten doen om de Russische invasie van Oekraïne te stoppen en voor de Russen om te stoppen met het bombarderen van Oekraïense steden, dorpen, het doden van burgers,” vertelde Duda verslaggevers.

Verwijzend naar de bilaterale Pools-Turkse banden, verklaarde de Poolse president dat zowel hij als Erdogan ernaar streefden om de Pools-Turkse handel te vergemakkelijken, zodat de jaarlijkse waarde ervan de 10 miljard euro zou overschrijden, meldde het persagentschap PAP.

Woensdag was dag 21 van de Russische invasie van Oekraïne, die begon op 24 februari.

Polen meldde op woensdag dat het bijna 1,9 miljoen vluchtelingen had toegelaten die de Russische invasie van Oekraïne ontvluchtten.

Bron: IAR, PAP.Polskie Radio by (pm/gs) (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl