Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

VS waarschuwt voor mogelijke Russische desinformatie

Niemand moet verbaasd zijn als Rusland desinformatie verspreidt na gesprekken deze week met de VS of als het iets instigeert als een excuus voor meer destabilisatie in Oekraïne, heeft woordvoerder Ned Price van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd, zoals geciteerd door een Poolse website.
VS

VS waarschuwt voor mogelijke Russische desinformatie
Een cybercrimineel – auteur geralt Bron pixabay.com CC0

“Niemand moet verbaasd zijn als Rusland desinformatie verspreidt over toezeggingen die niet zijn gedaan, of als Moskou nog verder gaat en iets in gang zet als een voorwendsel voor verdere destabiliserende activiteiten,” vertelde Price een nieuwsconferentie in Washington op woensdag.

“Wij dringen er bij iedereen op aan niet te trappen in de voortdurende desinformatie van Moskou”, voegde hij eraan toe, zoals geciteerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Price vertelde verslaggevers ook dat de Verenigde Staten nota’s aan het vergelijken was met haar bondgenoten “om uit te zoeken hoe het beste verder te gaan op deze weg van dialoog en diplomatie” met Rusland met betrekking tot Oekraïne, meldde de biznesalert.pl website.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Zbigniew Rau waarschuwde op donderdag dat het risico van oorlog in Europa “nu groter is dan ooit tevoren in de laatste 30 jaar.”

Hij legde de verklaring af in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen terwijl hij de prioriteiten van Polen schetste voor haar beurt aan het roer van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) dit jaar.

NAVO leden “spraken met één stem” tijdens hun gesprekken met Rusland op woensdag, en riepen Moskou op om de spanningen rond Oekraïne te verminderen, vertelde de Poolse vice-minister van Buitenlandse Zaken Marcin Przydacz aan verslaggevers.

Eerder deze week, slaagden de Verenigde Staten en Rusland er niet in om een overeenkomst te bereiken tijdens acht uur durende gesprekken over strategische stabiliteit in Genève, Zwitserland, meldden persbureaus.

Bron: biznesalert.pl, state.gov, Polish Radio English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl