Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Premier opent langste wegentunnel van Polen

De Poolse premier heeft maandag het lint doorgeknipt van ’s lands langste wegtunnel, een deel van de zuidelijke ringweg van de hoofdstad Warschau, het project roemend als een zegen voor de economische welvaart van het land.
premier

Premier opent langste wegentunnel van Polen
CitaatPhoto: PAP/Paweł Supernak

“Vandaag openen we de modernste en tegelijkertijd langste tunnel in Polen,” vertelde Mateusz Morawiecki een nieuws conferentie.

Hij zei dat de nieuwe 2.335 meter lange tunnel zou helpen bij het verbinden van de westelijke en oostelijke delen van het land en een belangrijk onderdeel zou worden van haar uitbreidende netwerk van snelwegen en autowegen.

Morawiecki sprak de hoop uit dat het project zou bijdragen tot de economische ontwikkeling van het land en de levenskwaliteit van de inwoners van Warschau en de regio, alsook van het land in zijn geheel, zou helpen verbeteren.

Hij vertelde verslaggevers ook dat “honderden kilometers van nieuwe wegen” in het hele land in de komende jaren zouden worden gebouwd om “het comfort van de Poolse bestuurders te verbeteren, de verkeersveiligheid te verbeteren en de economische ontwikkelingsvooruitzichten van het land verder te stimuleren”.

De drie-baans tunnel onder de stad’s Ursynów district is het laatste deel van Warschau’s zuidelijke ringweg, meldde staatspersbureau PAP.

In december vorig jaar, lanceerde Morawiecki een nieuwe brug en een nieuw stuk weg dat deel uitmaakt van de zuidelijke ringweg van de stad.

Hij zei toen dat het enorme wegenproject een van de grootste was in de moderne geschiedenis van het land.

Aan het hele project hangt een prijskaartje van ongeveer 4,6 miljard złoty (EUR 1 miljard, USD 1,25 miljard), inclusief bijna 1,7 miljard złoty aan fondsen van de Europese Unie, meldde het persbureau PAP.

Bron: PAP, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl