Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Wil je anti-COVID vaccinatie, meldt je aan, aldus premier

Premier Mateusz Morawiecki drong er maandag bij alle Polen op aan om zich in te schrijven voor anti-COVID vaccinatie om een vierde golf van de coronaviruspandemie te voorkomen en een economische “renaissance” mogelijk te maken.
anti-COVID

Wil je anti-COVID vaccinatie, meldt je aan, aldus premier

Morawiecki vertelde verslaggevers dat het inentingsprogramma van de regering Polen zou helpen om groepsimmuniteit te bereiken en verdere lockdowns en economische problemen te voorkomen.

“Vandaag is een tijd van renaissance voor de economie. Laten we niet toestaan dat oktober en november 2021 weer slecht nieuws brengen. We hebben de middelen om dit te voorkomen – het vaccinatieprogramma”, voegde hij eraan toe.

De regering heeft zaterdag een ambitieus “Poolse Orde” -programma onthuld om de economie te helpen herstellen van de pandemie, en belooft tegelijkertijd meer steun voor jonge gezinnen en een geldinjectie voor de openbare gezondheidszorg.

Morawiecki kondigde eind vorige maand aan dat een hele reeks COVID beperkingen op het dagelijks leven in verschillende stadia zou worden versoepeld na een daling van het aantal nieuwe infecties en te midden van een toegenomen aanbod van vaccins.

Winkelcentra, doe-het-zelfzaken, musea en kunstgalerijen in het hele land mochten begin mei heropenen, met een beperkt aantal klanten dat ze tegelijkertijd kunnen toelaten.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn tot nu toe meer dan 11,5 miljoen eerste doses COVID-19-vaccins toegediend, terwijl bijna 4,8 miljoen mensen volledig zijn ingeënt.

Bron: PAP / Radio Polskie (English versin)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl