Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen’s coronavirus gevallen en sterfgevallen stijgen naar nieuwe dagelijkse hoogtepunten

Polen meldde woensdag een record van 3.003 nieuwe coronavirus infecties en een record van 75 nieuwe sterfgevallen, de ergste dagelijkse tol sinds het begin van de pandemie.

Een totaal van 107.319 mensen hebben positief getest voor het coronavirus in Polen sinds het begin van de pandemie, en 2.792 zijn gestorven aan de COVID-19 respiratoire ziekte tot nu toe, kondigde het ministerie van volksgezondheid aan.

Van de nieuwe gevallen die op woensdag werden bevestigd, waren er 527 in het centrale gebied van Mazowieckie, dat de nationale hoofdstad Warschau omvat.

Ondertussen werden 357 nieuwe infecties gemeld in de zuidelijke provincie Małopolskie, die de historische stad Kraków bevat.

In de zuidelijke Śląskie-kolenmijnregio van het land werd woensdag met 286 nieuwe infecties het op twee na hoogste aantal bevestigd.

De laatste sterfgevallen in de Poolse uitbraak van het coronavirus zijn mensen van 40 tot 93 jaar oud, zei het Poolse ministerie van Volksgezondheid in een tweet.

Het voegde toe dat 67 van deze patiënten reeds bestaande medische voorwaarden hadden, terwijl acht direct wegens COVID-19 stierven.

Voor dinsdag, meldde het Poolse gezondheidsministerie 58 sterfgevallen en 2.236 nieuwe coronavirus besmettingen nationaal, vergeleken met 29 sterfgevallen en 2.006 nieuwe gevallen een dag eerder.

4.000 in ziekenhuizen, 145.873 in quarantaine geplaatst.

Het ministerie van Volksgezondheid kondigde op woensdagochtend aan dat 4.000 COVID-19 patiënten landelijk in de ziekenhuizen opgenomen waren, 283 van hen liggen aan de beademingstoestellen, met nog eens 145.873 mensen die voor mogelijke coronavirus blootstelling in quarantaine werden geplaatst, en 21.289 onder epidemiologisch toezicht.

Ondertussen, zijn 75.346 mensen nu door het gehele land met inbegrip van 1.188 in de loop van de laatste 24 uur van het COVID-19 hersteld, zei het gezondheidsministerie ook.

De Poolse gezondheidsminister kondigde op dinsdag,,nul tolerantie” aan voor mensen die de sanitaire regels te midden van de coronavirus infectie met voeten treden, en waarschuwt dat de overtreders ,,streng gestraft zullen worden”.

Bron: IAR, PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl