Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen wordt harder voor regelbrekers COVID-19 gevallen

De Poolse autoriteiten zullen harder worden voor mensen die de veiligheidsregels met voeten treden, heeft een ambtenaar op donderdag gezegd aangezien het land een nieuwe rapport van een dagelijkse stijging van coronavirus besmettingen meldde.
coronavirus

Cross-sectional model of a coronavirus –auteur https://www.scientificanimations.com – CC BY-SA 4.0

Sprekend voor de openbare omroep Poolse Radio, uitte de viceminister van Gezondheid Waldemar Kraska zijn bezorgdheid dat sommige mensen hun monden en neuzen in winkels en winkelcentra niet bedekken, zodat er een verhogend risico aanwezig is van coronavirus besmetting.

“Er zullen nu zeker meer controles worden uitgevoerd. Er zullen geen berispingen meer zijn, maar helaas zullen er boetes zijn,” zei hij.

Polen meldde op donderdag een nieuwe dagelijkse record stijging van coronavirus infecties, en bevestigde 1.967 nieuwe gevallen, de meeste sinds de pandemie het land in het begin van maart raakte.

Het aantal doden is volgens de volksgezondheidsinstanties met 30 gestegen.

Het vorige dagelijkse record van Polen was toen 1.587 nieuwe coronavirusinfecties werden bevestigd in het hele land op vrijdag 25 september.

Met 65 COVID-19 sterfgevallen per miljoen inwoners blijft Polen veel minder getroffen door de coronavirusepidemie dan veel andere landen in Europa, volgens een reeks gegevens die deze week door het ministerie van Volksgezondheid van het land zijn vrijgegeven.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl