De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

De Poolse Coronavirus gevallen gaan de 100.000 voorbij

Het totale aantal gevallen van het coronavirus in Polen heeft de grens van 100.000 overschreden, twitterde het ministerie van Volksgezondheid zondag.

Coronavirus

De infectiecijfers zijn de afgelopen dagen in het land gestegen en hebben een dagelijkse recordstijging van het aantal Covid-19-gevallen voor de derde opeenvolgende dag op zaterdag gebroken, toen 2.367 nieuwe gevallen werden bevestigt.

Op zondag meldden de gezondheidsautoriteiten 1.934 nieuwe dagelijkse gevallen en 26 doden.

In totaal heeft het land van 38 miljoen nu een totaal van 100.074 gevallen van Covid-19 bereikt sinds de pandemie begin maart toesloeg, aldus gezondheidsautoriteiten. Ze voegden eraan toe dat het dodental in totaal opliep tot 2.630. Er zijn bijna 26.000 tests uitgevoerd.

Vanaf zaterdag werden provincies met het grootste aantal nieuwe besmettingen aangewezen als ‘rode’ zones, 17 en ‘gele’ zones 34. De strengste sanitaire beperkingen zijn van toepassing in ‘rode’ zones waar het dragen van gezichtsmaskers buiten verplicht is. Evenementen, conferenties en beurzen daar zijn opgeschort, terwijl sportevenementen geen toeschouwers kunnen toelaten.

De verspreiding van COVID-19 is onlangs versneld in Polen, een land dat de ergste van de eerste golf heeft vermeden. Ondanks het passeren van de grens van 100.000, blijft het totale aantal gevallen in Polen ver onder dat in veel West-Europese virus hotspots.

De coronavirus epidemie in Polen ontwikkelt zich langzamer dan in bijna alle buurlanden, meldde het Poolse staatspersbureau PAP vrijdag onder verwijzing naar gegevens van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).

De indicator voor nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken staat op 45 in Polen, 90 in Slowakije, 97 in Oekraïne en 283 in Tsjechië. Rusland heeft een bevestigd besmettingspercentage van SARS-CoV-2 met 69 per 100.000 inwoners, terwijl in Litouwen met 46 en Wit-Rusland met 43, schreef PAP.

Het ECDC is een onafhankelijk agentschap van de Europese Unie (EU) dat tot taak heeft de verdediging van Europa tegen infectieziekten te versterken. Zijn rapporten zijn gebaseerd op officiële gegevens van de sanitaire autoriteiten van het blok.

Bron: IAR, PAP, Reuters,Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl