Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Landelijke invoering CoronaMelder gepland op

PERSBERICHT:
CoronaMelder

Landelijke invoering CoronaMelder gepland op

1 september
Coronavirus-app verschijnt in meerdere talen
CoronaMelder

Logo CoronaMelder op Mobiele telefoon

Den Haag, 5 augustus 2020 – Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de coronavirus-app CoronaMelder. De Nederlandse app bevat meerdere talen, zoals Pools. CoronaMelder, die mogelijk per 1 september landelijk ingevoerd wordt, is een aanvullend middel op de RIVM-richtlijnen om een tweede coronagolf te voorkomen. Vanaf half augustus wordt in de praktijk getest hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. In de tweede helft van augustus spreekt de Tweede Kamer zich uit over CoronaMelder. Of je de app wilt gebruiken, bepaal je zelf.

Het coronavirus is nog steeds in Nederland. Daarom is het belangrijk alert te blijven en je te houden aan de basisregels: houd 1,5 meter afstand, werk zoveel mogelijk thuis, vermijd drukke plekken en was vaak je handen. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen. Alleen als nieuwe besmettingen snel worden ontdekt, kunnen we elkaar beschermen. CoronaMelder helpt hierbij. Dankzij de app krijgen meer mensen in korte tijd bericht dat ze in de buurt zijn geweest van een besmet persoon. Dit kan een bekende zijn, maar bijvoorbeeld ook iemand bij wie je in de buurt zat in het openbaar vervoer die ook de app op zijn of haar telefoon had staan. Hierdoor bereikt CoronaMelder, ter aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD, ook mensen die een besmet persoon niet kent of herinnert. Doordat al die mensen zich eerder kunnen laten testen, wordt de kans op verdere verspreiding van het virus beperkt.

Ook in andere talen

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen CoronaMelder kunnen gebruiken. Daarom kun je in de Nederlandstalige app zelf aangeven in welke taal je de app wil gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Engels, Duits, Pools, Turks, Spaans, Frans of Arabisch.

Job Jansweijer, onderzoeker binnen het bouwteam van CoronaMelder, licht toe: “We testen het gebruik van de app voortdurend onder verschillende doelgroepen. Zo maken we CoronaMelder zo makkelijk en duidelijk mogelijk voor iedereen. Mensen die de app willen gebruiken, moeten dat ook kunnen. Taal mag daarbij geen drempel zijn. Want alleen samen kunnen we het coronavirus onder controle krijgen.” Hij vervolgt: “Het is belangrijk dat de app duidelijk wordt uitgelegd. Ook aan mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. De app verschijnt daarom ook in andere talen, zoals Engels, Pools en Arabisch.”

https://www.youtube.com/watch?v=mk7ZNygVW1E&feature=youtu.be

Vijf wist-je-datjes over CoronaMelder
  1. De app is nog in ontwikkeling. Eind augustus wordt beslist of de app er komt.
  2. Het gebruik van de app is vrijwillig. Niemand mag je verplichten de app te gebruiken.
  3. CoronaMelder werkt met Bluetooth, niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet waar je bent en kan je niet volgen.
  4. In de app vul je geen persoonlijke gegevens zoals je naam of telefoonnummer in.
  5. CoronaMelder geeft geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk ook 1,5 meter afstand te houden en veelvuldig je handen te wassen.

De komende periode vinden er verschillende testen plaatsen. Zo wordt de app bijvoorbeeld vanaf 17 augustus in de praktijk getest in de GGD-regio Twente.

Lees meer over CoronaMelder op www.coronamelder.nl of www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl