Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen’s coronavirus gevallen stijgt tot 40.104: ministerie van Volksgezondheid.

Een totaal van 40.104 mensen hebben positief getest voor het coronavirus in Polen, met 1.624 sterfgevallen van de COVID-19 respiratoire ziekte tot nu toe, zeiden ambtenaren op zondag
coronavirus

Cross-sectional model of a coronavirus –auteur https://www.scientificanimations.com – CC BY-SA 4.0

Het aantal nieuwe virusgevallen nam toe met 358 van de vorige dag, terwijl het aantal doden steeg met zes, volgens de volksgezondheidsinstanties.

Ondertussen, zijn 30.292 mensen hersteld van de ziekte, en zijn 89.956 mensen in quarantaine zei het Poolse gezondheidsministerie.

“Staat van epidemie”

De eerste besmetting werd op 4 maart door de Poolse autoriteiten bevestigd, terwijl op 12 maart het eerste sterfgeval met het coronavirus in het land werd aangekondigd.

Polen heeft sindsdien een “epidemiestaat” afgekondigd en zijn grenzen tijdelijk gesloten voor niet-ingezetenen om de verspreiding van de ziekte te beteugelen.

Internationale lijnvluchten en passagiersverbindingen werden op 15 maart geschorst.

In een andere poging om de verspreiding van de COVID-19 epidemie in te dammen, heeft de regering openbare bijeenkomsten verboden en alle cafés, clubs en restaurants gesloten.

Gezondheids- en overheidsfunctionarissen drongen er bij de Polen op aan om thuis te blijven en sociale afstand te bewaren.

Mensen kregen de opdracht om maskers of andere gezichtsbedekkingen te dragen als ze in het openbaar waren.

“Versoepeling van de beperkingen”

Sommige beperkingen werden eind april versoepeld, en hotels en winkelcentra mochten begin mei heropenen toen het land naar de volgende fase van het versoepelen van zijn coronavirus lockdown ging.

Kappers, schoonheidssalons, restaurants, bars en cafés mochten medio mei weer opengaan voor klanten.

In Polen werden eind mei de regels voor gezichtsmaskers versoepeld en konden er ook openbare bijeenkomsten tot 150 personen worden gehouden.

In een andere poging om de coronavirus maatregelen te versoepelen, heeft de regering de beperkingen opgeheven op het aantal mensen dat zich kan verzamelen in winkels, restaurants en kerken, hoewel er nog steeds gezichtsbedekkingen en sociale afstand nodig zijn.

Kinderdagverblijven en kleuterscholen in het hele land kregen groen licht om hun activiteiten te hervatten.

Polen heeft ook buitensportgebieden heropend en heeft eind mei voetbalwedstrijden zonder publiek laten spelen.

Cultuur- en uitgaansgelegenheden en overdekte sportfaciliteiten mochten vanaf 6 juni hun activiteiten hervatten.

De Poolse voetbal- en speedwaystadions werden op 19 juni opnieuw geopend voor toeschouwers met een capaciteit van 25 procent.

De basisscholen begonnen eind mei opnieuw te openen voor jonge kinderen omdat het land meer COVID-19 veiligheidsmaatregelen heeft opgeheven.

Maar de meeste scholen op alle niveaus van onderwijs bleven gesloten voor studenten tot het einde van het academisch jaar op 26 juni, waarbij afstandsonderwijs werd aangeboden in plaats van privélessen.

Polen heeft vorige maand zijn grenzen met zijn buurlanden van de Europese Unie heropend.

Het land heropende zijn luchtruim voor binnenlandse vluchten op 1 juni, terwijl sommige internationale vluchten naar bestemmingen binnen Europa later in de maand mochten worden hervat.

Begin juli hervatte Polen zijn vluchten naar een aantal landen buiten de Europese Unie, waaronder Groot-Brittannië en Canada.

Bron: IAR, PAP,Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl