Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen overweegt nieuwe beperkingen na recordgroei in COVID-19 gevallen

De Poolse regering overweegt vrijdag nieuwe maatregelen te nemen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, nadat het aantal nieuwe gevallen voor de tweede opeenvolgende dag met een recordbedrag was gestegen.
COVID-19

COVID-19 – Cross-sectional model of a coronavirus –auteur https://www.scientificanimations.com – CC BY-SA 4.0

Het ministerie van Volksgezondheid meldde 657 nieuwe gevallen en zeven doden, waarmee het totale aantal gevallen sinds de pandemie begon op 46.688 en het dodental op 1.716 kwam.

Van de nieuwe gevallen waren er 227 in de regio Śląsk, waar onder de mijnwerkers een uitbraak heeft plaatsgevonden.

Polen heeft minder gevallen van COVID-19 gemeld dan sommige andere Europese landen, maar het aantal nieuwe infecties stijgt.

Een groot aantal nieuwe gevallen wordt de komende dagen verwacht, vertelde een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid aan persbureau PAP, en vestigde de aandacht op de situatie in Śląsk.

Woordvoerder van de regering, Piotr Muller, zei in een tweet dat de regering de COVID-19 situatie zou bespreken en welke maatregelen ze zou nemen tijdens een vergadering op vrijdag om 1100 GMT, terwijl het aantal gevallen van coronavirus ook in andere landen toeneemt.

“We zullen de huidige beperkingen en de uitvoering ervan bespreken … en er zal ook een discussie zijn over het invoeren van quarantainevoorschriften uit bepaalde landen”, vertelde Muller aan een Pools-katholiek radiostation.

Hij gaf geen verdere details. De Poolse premier Mateusz Morawiecki gaf donderdag aan dat er verdere beperkingen zouden kunnen worden ingevoerd om de verspreiding te beteugelen.

(Rapportage door Joanna Plucinska, Alan Charlish, Pawel Florkiewicz en Anna Wlodarczak-Semczuk; Bewerking door Alison Williams en Timothy Heritage)

Bron: Reuters, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl