Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse soldaten schorten de training binnen de NAVO-missie in Irak op

Poolse soldaten die opereren onder de NAVO hebben hun trainingsactiviteiten in Irak opgeschort in reactie op de escalatie van spanning in de nasleep van de moord op de belangrijkste militaire commandant van Iran, zei het IAR persbureau van Polen, onder verwijzing naar een Poolse majoor.

Irak

De stap was in overeenstemming met het besluit van het NAVO-commando, zei majoor Adriana Wołyńska van het operationele commando.

Het Poolse contingent bestaat uit 350 mensen. Het is niet precies bekend hoeveel Polen er nu in Irak zijn en of ze op de grond zijn gebleven of dat wordt overwogen ze over te brengen naar buurlanden.

Het besluit om de training op te schorten werd genomen nadat gewelddadige protesten uitbraken buiten de Amerikaanse ambassade in Bagdad op 31 december, meldde IAR.

De dood van generaal Ghasem Suleimanani veroorzaakte een golf van anti-Amerikaanse toespraken in Irak en Iran.

Volgens de Amerikanen was Suleimanani een terrorist die verantwoordelijk was voor de bloedige acties van de autoriteiten in Syrië en Irak, meldde IAR.

Zijn dood heeft zorgen geuit over de mogelijkheid van een grootschalige oorlog. Teheran heeft vergelding tegen de Verenigde Staten aangekondigd.

De NAVO-trainingsmissie in Irak werd opgericht in de zomer van 2018. De oefeningen die in dit kader werden uitgevoerd, waren bedoeld om het Iraakse leger te helpen herbouwen, dat ernstig is verzwakt door de afgelopen jaren van vechten tegen de zogenaamde islamitische staat.

Bron: IAR, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl