Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

De NAVO moet reageren op nieuwe bedreigingen

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Jacek Czaputowicz zei maandag in Berlijn dat de NAVO moet reageren op nieuwe bedreigingen.

NAVO

In een lezing op het Weimar Transatlantic Forum zei Czaputowicz dat transatlantische relaties en de Noord-Atlantische Alliantie de belangrijkste componenten waren van de veiligheid en soevereiniteit van Polen.

Hij voegde eraan toe dat de prioriteit van Polen was ervoor te zorgen dat de NAVO zich blijft aanpassen aan nieuwe bedreigingen, een verschuiving die begon op de toppen in Wales en Warschau.

Czaputowicz zei dat een komende vergadering in Londen de NAVO-leiders een belangrijke stap zou zien zetten om dit doel te bereiken.

De vergadering van de NAVO staatshoofden en -regeringsleiders vindt plaats op 3-4 december.

De prioriteiten van het Poolse buitenlands beleid vanuit een mondiaal en Europees perspectief waren de hoofdthema’s van de toespraak van Czaputowicz op de conferentie georganiseerd door de Genshagen Foundation. De organisatie bevordert samenwerking binnen de Weimar-driehoek van Polen, Duitsland en Frankrijk.

Het forum van maandag was een van de belangrijkste gebeurtenissen van het tweedaagse bezoek van Czaputowicz aan de Duitse hoofdstad.

Andere agendapunten zijn vergaderingen met zijn Duitse collega Heiko Maas; De Duitse parlementaire spreker Wolfgang Schäuble; en de coördinator van Duits-Poolse intersectorale en grensoverschrijdende samenwerking, Dietmar Woidke.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl