Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Hand-outs voor 6,8 miljoen kinderen in Polen

Het genereuze systeem voor gezinsondersteuning van de Poolse regering zal 6,8 miljoen kinderen in het land dekken nadat het in juli is uitgebreid, aldus de minister van gezins- en sociaal beleid.
Kinderen

Hand outs voor kinderen – afbeelding NBP.pl CC0

Elżbieta Rafalska sprak nadat de Poolse regering op dinsdag een plan had goedgekeurd om haar vlaggenschip “Family 500+” kinderbijslagprogramma uit te breiden naar alle gezinnen met kinderen onder de 18, ongeacht het inkomen.

Rafalska heeft dinsdagavond TVP Info laten weten dat na de uitbreiding de kinderbijslag dit jaar een extra 9,6 miljard złoty (EUR 2,3 miljard, USD 2,5 miljard) zou kosten en volgend jaar in totaal 41 miljard złoty.

Ze voegde eraan toe dat de uitbetalingen aan ouders 70 miljard złoty (16,4 miljard EUR, USD 18,5 miljard) bedragen sinds het programma werd gelanceerd op 1 april 2016.

Polen’s sociaal conservatieve Wet en Rechtvaardigheid partij, die eind 2015 aan de macht kwam, heeft tot doel de lasten van de opvoeding van het kind te verlichten door gezinnen met twee of meer kinderen een hand-out te geven van PLN 500 (EUR 116, USD 130) per maand per kind.

Armere gezinnen ontvangen de uitkering zelfs als ze slechts één kind hebben.

Onder het plan dat de Poolse regering dinsdag heeft goedgekeurd, zal het programma “Family 500+” nu worden uitgebreid met alle gezinnen met één kind, ongeacht het inkomen.

De nieuwe regels worden op 1 juli van kracht.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl