Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Geen clementie voor illegale runder slachting

De minister van Landbouw van Polen heeft gewaarschuwd dat overtreders “geen clementie” mogen verwachten te midden van een onderzoek naar illegale praktijken voor het slachten van vee.

Vlees van zieke koeien en dieren die al vóór de slacht in Polen dood waren, heeft zijn weg naar het buitenland gevonden, hebben functionarissen gezegd.

De Europese Commissie zei vrijdag dat vlees afkomstig van illegale slachtpraktijken in Polen in 13 andere landen is blootgelegd.

Landbouwminister Jan Krzysztof Ardanowski gaf toe dat dergelijke praktijken het vertrouwen in de Poolse voedselproducenten hebben aangetast en voegde eraan toe: “Er wordt een politieprocedure gevoerd”.

Ardanowski zei dat Polen, in overeenstemming met de Europese Commissie, wetswijzigingen wilde aanbrengen.

“In slachthuizen waar geen 24-uursdierenarts aanwezig is, moet 24 uur per dag bewaking worden geïntroduceerd, dat is heel logisch en zal onmiddellijk worden geïntroduceerd,” voegde hij eraan toe.

Experts van de Europese Commissie zullen maandag naar Polen vliegen om onderzoek te doen naar illegale procedures bij het slachten van vee, meldde het Poolse persbureau IAR.

Het onderzoek komt in het kielzog van een ontmaskering door de Poolse commerciële zender TVN.

TVN meldde dat een fabriek in Oost-centraal Polen vlees van zieke koeien en dieren die dood waren vóór de slacht, had verwerkt.

De Poolse autoriteiten hebben gezegd dat het slachthuis is gesloten, aldus het persbureau IAR.

Bron: PAP/IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl