De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

EU onderzoekt rundvlees schandaal in Polen

Experts van de Europese Commissie zouden maandag tijdens een vijfdaags bezoek aan Polen aankomen om het rundvlees schandaal inzake de illegale slachting van ziek vee voor de rundvleesmarkt te onderzoeken.

De Europese Commissie zei vorige week dat vlees afkomstig van dergelijke illegale praktijken in Polen in 13 andere landen is blootgelegd.

Het Poolse ministerie van landbouw heeft gezegd dat het, het slachthuis dat de kern van een schandaal is heeft gesloten.

De Poolse landbouwminister heeft gewaarschuwd dat overtreders “geen clementie” mogen verwachten.

Jan Krzysztof Ardanowski heeft toegegeven dat dergelijke illegale praktijken het vertrouwen in de Poolse voedselproducenten hebben aangetast, en voegde eraan toe dat de politie onderzoek deed.

Het onderzoek van de Europese Commissie komt in de nasleep van een ontmaskering door de Poolse commerciële omroep TVN, die meldde dat een fabriek in Oost-centraal Polen vlees van zieke koeien en dieren die vóór de slacht al dood waren, had verwerkt.

Bron: The News.pl (English version)

NOTE: Polenniews.nl plaatst geen foto’s bij dit soort berichten omdat niet iedereen tegen beelden van geslacht vee kan. Excuses daarvoor.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl