De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

‘Waterstofrevolutie’ in Polen begint

Kukiz’15 MP Krzysztof Sitarski, hoofd van een waterstofgecentreerde parlementaire groep, zei: “een waterstofrevolutie is begonnen in Polen”, meldde het PAP persbureau van het land.

De leden van de parlementaire fractie bespraken de toepassing van de groene brandstof in de Poolse industrie en het transport tijdens een evenement dat de lopende COP24-klimaattop in de zuidelijke stad Katowice vergezelde.

Sitarski zei: “Polen is een van de grootste waterstofproducenten ter wereld.” Hij voegde eraan toe dat Polen “juridische voorwaarden ontwikkelt die gunstig zijn voor de groei van waterstofinfrastructuur, terwijl gespecialiseerde technologie en auto’s al beschikbaar zijn.”

Hij zei: “De Lotos-raffinaderij in Gdańsk alleen al genereert 13 ton waterstof per uur, terwijl kolenmijn Jastrzębska Spółka Węglowa genoeg waterstof produceert om jaarlijks ongeveer 800 bussen van energie te voorzien.”

Geschat wordt dat één waterstof aangedreven bus die ongeveer 300 kilometer per dag aflegt, ongeveer 8 kg waterstof per 100 km kost, aldus PAP.

De Lotos-groep, die ongeveer 30 procent van de wholesale-markt voor brandstoffen in het land bezit, heeft vrijdag een deal gesloten over de cofinanciering van waterstofgerelateerde projecten uit de EU-kas.

Het project is om installaties te bouwen die waterstof herwinnen uit de raffinaderij en twee tankstations te ontwikkelen voor voertuigen die tegen het einde van 2021 in bedrijf moeten worden genomen.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl