De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

VN-klimaattop in Katowice in Polen verlengd

Een VN conferentie over klimaatverandering in de Zuid-Poolse stad Katowice loopt een dag of twee langer dan oorspronkelijk gepland, zei een functionaris vrijdag.

Het COP24-evenement van de Verenigde Naties, dat oorspronkelijk gepland was om te eindigen op vrijdag, is verlengd tot zaterdag, en het is mogelijk dat de onderhandelingen zullen doorgaan tot zondag, zei burgemeester Marcin Krupa tegen de openbare omroep Poolse radio.

Afgevaardigden uit bijna 200 landen die aan de conferentie hebben deelgenomen, moeten nog werken aan een belangrijke verklaring om hun bijna twee weken durende debatten samen te vatten, zo meldde het Poolse IAR-nieuwsagentschap.

Duizenden besluitvormers van over de hele wereld zijn naar Katowice gevlogen voor de VN conferentie, die begin vorige week werd geopend.

De 24e conferentie van de partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering, ook bekend als COP24, heeft tot doel een routekaart vast te stellen voor de uitvoering van het klimaatakkoord 2015 in Parijs, in het kader van inspanningen om de klimaatverandering te vertragen, heeft de Poolse radio gemeld.

Krupa vertelde de Poolse publieke omroep dat de conferentie ongeveer 21.500 deelnemers had getrokken, volgens de gegevens van de gaststad.

Leiders uit 45 landen, bijeengekomen op een VN conferentie over klimaatverandering, hebben vorige week een door Polen opgestelde verklaring aangenomen om het klimaat te beschermen en economische groei en banen te behouden, meldde een persbureau.

In totaal steunden 65 landen woensdag het door het Pools opgestelde “Forests for Climate” -initiatief, dat tot doel heeft de rol van bossen in de strijd tegen klimaatverandering te vergroten.

Bron: IAR/PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl