De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Epidemie van mazelen in Pruszków! Geen van de patiënten was gevaccineerd

Nog een gevaarlijke uitbraak van mazelen in Polen. In het Pruszkow district in de provincie Mazovië werden 10 mensen ziek. Een van de geïnfecteerden is een gezin van zes personen. Geen van de patiënten is ooit eerder gevaccineerd. Alleen vanaf januari tot eind september 2018 waren er 123 gevallen van mazelen in Polen.

Steeds meer mensen in Europa, waaronder Polen, stoppen met het nemen van vaccinaties. In veel gevallen is dit de nasleep van de recente toename van het aantal antivaccinaties. Helaas is het ook duidelijk in het aantal gevallen van virussen die een paar jaar geleden uiterst zeldzaam waren. “Momenteel is er in Europa een toename van het aantal gevallen van mazelen, met daaronder ook sterfgevallen. De meeste patiënten waren gevaccineerd. In Polen zijn er elk jaar 60 tot 130 gevallen”, zegt Gazeta Wyborcza.

We hebben te maken met een gevaarlijke uitbraak van mazelen in de Pruszkow district. Ziek werd een gezin van zes personen en vier kinderen van de basisschool in Pruszkow. Geen van deze mensen werd gevaccineerd. Het is echter officieus bekend dat er meer patiënten zijn. Er wordt over 3 andere gevallen gesproken die niets met elkaar te maken hebben.

De artsen die de geïnfecteerde in hun praktijk hebben gehad, informeren over de uitbraak van de ziekte – het sanitaire en epidemiologische station in Pruszków. Dit op zijn beurt zorgde ervoor dat het alle mogelijke maatregelen nam om te voorkomen dat de mazelen zich zouden verspreiden. Eén oplossing is om alle kinderen uit een provincie te vaccineren die nog nooit een vaccin hebben gekregen.

Bron: fakt.pl przez MŁ, Gazeta Wyborcza jezyk po Polsku

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl