De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

De helft van de Polen kopen online kerstcadeaus

Bijna de helft van de Polen is van plan om dit jaar online kerstcadeaus te kopen, aldus een krant.

Kerst cadeaus kopen

Koeriersbedrijven die in het land actief zijn, zullen waarschijnlijk in 2018 als geheel 40 miljoen meer pakketten bezorgen, een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar, heeft de krant Rzeczpospolita gemeld.

Online winkelen in Polen wordt steeds populairder en werd verder gestimuleerd door beperkingen die dit jaar zijn ingevoerd op de fysieke handel op zondag, volgens Rzeczpospolita.

Handel in Polen is dit jaar elke maand op twee zondagen verboden. Volgend jaar zal het verbod worden opgevoerd tot drie zondagen per maand.

In 2020 is handel op alle zondagen behalve zeven.

Het verbod is niet van toepassing op online winkels.

“December zal weer een nieuw record zien in het aantal bezorgde pakjes”, aldus een woordvoerder van Poczta Polska, de postgroep in staatseigendom.

Echter, volgens de dagelijkse koerierbedrijven hebben bedrijven misschien niet voldoende handen aan dek om alle pakketten op tijd te bezorgen.

De bezorgsector heeft misschien 7.000 extra werknemers nodig voor de feestdagen, beginnend op Black Friday, 23 november en eindigend na Kerstmis, voegde de krant toe.

Enkele van de grootste bedrijven in de sector, zoals DHL, Poczta Polska en DPD, rekruteren al nieuw personeel en bieden hogere salarissen.

Experts geciteerd door de krant zeggen dat 14 december de laatste dag is om online bestellingen te plaatsen voor kerstcadeaus om ervoor te zorgen dat ze op tijd aankomen.

Ondertussen wordt tussen de 60 en 70 procent van de geschenken meestal minder dan twee weken voor Kerstmis besteld.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl