Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse president steunt Trump over nucleair pact met Rusland

Polen begrijpt de motieven van de Amerikaanse leider Donald Trump bij zijn plannen om Amerika terug te trekken uit een nucleair pact met Rusland, zei de Poolse president dinsdag.

Tijdens een bezoek aan Berlijn zei Andrzej Duda dat Trump’s recente aankondiging dat Washington zich terugtrekt uit het Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF) met Rusland “het soort reactie is dat president Donald Trump vandaag heeft op het scenario dat Rusland heeft jarenlang worden nagestreefd, namelijk een die gebaseerd is op systematische schendingen van deze overeenkomst en, in wezen, de proliferatie van middellange afstandsraketten.”

Reagerend op een vraag tijdens een ontmoeting met zijn Duitse collega, voegde Duda eraan toe: “Vanuit Pools oogpunt betreft dit voornamelijk de regio Kaliningrad,” de Russische Baltische Zee enclave over de Poolse grens.

“We ontvangen voortdurend informatie over meer raketten die naar de regio Kaliningrad worden gebracht”, zei hij.

Nieuwe satellietbeelden lijken aan te tonen dat Rusland een aantal van zijn militaire installaties heeft opgewaardeerd in de meest westelijke regio van Kaliningrad, vlakbij de Poolse grens, meldde de Amerikaanse omroep CNN afgelopen week.

Het Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF) was een kenmerkende overeenkomst uit 1987 ondertekend door de Amerikaanse president Ronald Reagan en Sovjetleider Mikhail Gorbachev om kernwapens uit Europa te verwijderen.

Critici van het plan, aangekondigd door Trump, waarschuwen dat als de VS zich terugtrekt uit het pact het zou kunnen leiden tot een nieuwe nucleaire wapenwedloop, meldde het Poolse persbureau van de openbare omroep, het IAR-persbureau.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl