Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Plan om spoorwegverbindingen voor kleine steden in Polen te herstellen

De Poolse premier heeft gezegd dat zijn regering een programma heeft opgesteld om oude te herstellen en nieuwe spoorverbindingen te creëren voor veel kleine steden in het hele land.

Het programma, genaamd “Rail-plus,” zal betrekking hebben op steden met meer dan 10.000 inwoners die ernaar streven om zich te verbinden met grotere stedelijke centra, zei premier Mateusz Morawiecki op woensdag.

Om verslaggevers te informeren over de details van het nieuwe initiatief, zei Morawiecki dat lokale autoriteiten 15 procent van de kosten van het opnieuw creëren van lokale en regionale spoorverbindingen zouden moeten betalen na jaren van verwaarlozing onder de vorige regeringen van het land.

Morawiecki zei in augustus dat zijn conservatieve regering de spoorverbindingen van het land zijn grootste opknapbeurt gaf in 30 jaar.

Ambtenaren hebben afgelopen oktober een plan aangekondigd om 1 miljard złoty (235 miljoen EUR, 276 miljoen USD) te pompen voor het upgraden en bouwen van bijna 200 spoorwegstations in heel Polen.

Bron: IAR, The News.pl 9ENglish version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl