De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Generaal Zbigniew Ścibor-Rylski sterft, 101 jaar oud

Generaal Zbigniew Ścibor-Rylski, een voormalige soldaat in de Poolse verzetsbeweging van de Tweede Wereldoorlog, stierf op 101-jarige leeftijd.
Generaal Zbigniew Ścibor-Rylski

Generaal Zbigniew Ścibor-Rylski

Ścibor-Rylski was houder van de Virtuti Militari-medaille, de hoogste militaire onderscheiding van Polen, en de voorzitter van een vereniging van voormalige opstandelingen die vochten tijdens de opstand in Warschau in 1944.

Het nieuws van zijn dood werd bevestigd door Jan Ołdakowski, hoofd van het museum van de Opstand van Warschau, op vrijdag, twee dagen nadat de Poolse hoofdstad herinnerde, dat 74 jaar geleden een opstand uitbrakgericht om de stad te ontrukken aan de nazi-Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ongeveer 20.000 strijders van het Poolse binnenlandse leger namen op 1 augustus 1944 de wapens op tegen de Duitsers en lanceerden wat een 63-daagse opstand zou zijn die uiteindelijk werd vernietigd door de beter bewapende nazi’s.

Ongeveer 18.000 opstandelingen en ongeveer 150.000-180.000 Poolse burgers werden gedood in de rebellie, volgens het Poolse instituut voor nationale herdenking.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl