Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Elf verdrinken in twee dagen, de verdrinkingstol van Polen blijft groeien

Elf mensen verdronken in Polen in de laatste twee dagen, dat het verdrinkingstol de zomer tot 339 brengt, meldde het Regering Veiligheid Centrum.

verdronken

Vier mensen stierven op maandag, zeven anderen slechts een dag eerder.

“Vergeet niet dat water … een buitengewoon gevaarlijk element is. Denk aan basisveiligheidsregels,” zei het Regering Veiligheid Centrum op Twitter.

Het veiligheidscentrum waarschuwde er ook voor niet te drinken of drugs te gebruiken voordat men naar het strand gaat, en niet in onbekende wateren te springen en de niet-gecontroleerde stranden te verlaten.

Het beroep komt nadat drie Poolse broers en zussen stierven, nadat ze vorige week werden meegesleurd door een agressieve golf op een strand.

De kinderen van 11, 13 en 14 jaar verdwenen onder de zee bij een golfbreker in het noordwesten van Polen, toen hun moeder naar haar tweejarige kind ging op het strand.

Een soortgelijke tragedie werd vermeden in de populaire kustplaats Łeba op dinsdag. Een man en zijn acht jaar oude dochter begonnen te verdrinken toen ze gevaarlijk dicht bij een golfbreker kwamen terwijl ze op zoek waren naar het speelgoed dat het meisje miste.

Volgens het statistiekbureau van Polen zijn er vorig jaar 457 mensen verdronken, de meeste in het weekend.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl