Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Hongaars parlement steunt Polen tegen EU-sancties

Het Hongaarse parlement heeft een resolutie aangenomen om Polen te steunen bij een geschil met de Europese Commissie als gevolg van controversiële gerechtelijke veranderingen.
Hongaarse

Huizen van het Parlement, Boedapest, Hongarije – auteur Elekes Andor CC BY-SA 4.0

Eind vorig jaar nam de Europese Commissie de ongekende stap om Artikel 7 van het EU-Verdrag tegen Polen in te stellen, waardoor de druk op Warschau toeneemt vanwege controversiële veranderingen in het rechtsstelsel door conservatieven in het land.

De Hongaarse regering heeft consequent verklaard dat zij zich zou verzetten tegen sancties tegen Polen, waarbij de Hongaarse vice-premier Zsolt Semjen eerder had gezworen dat zijn land Polen zou verdedigen tegen “onrechtvaardige” en “politieke” maatregelen van de EU.

De door het parlement goedgekeurde resolutie luidde: “We doen een beroep op de Hongaarse regering om Polen te steunen, om te voorkomen dat de rechten die Polen krachtens de EU-artikelen kreeg gewaarborgd, worden verminderd, en om zich te verzetten tegen voorstellen die de grondrechten beperken die Polen geniet als een EU lid”.

“Wij Hongaren, net als de Polen … sloten ons vrijwillig aan bij de EU. We deden dit met vertrouwen dat we lid werden van een gemeenschap op basis van waarden zoals wetgeving, recht en vrijheid.”

Hongaarse parlementsleden riepen ook de Hongaarse leden van het Europees Parlement op om eveneens tegen EU-maatregelen tegen Polen te zijn.

De resolutie behaalde 114 stemmen voor en 13 tegen.

Beata Mazurek, een woordvoerster van de Poolse partij Wet en Rechtvaardigheid, zei dat de resolutie “laat zien dat er nu geen sprake zal zijn van sancties tegen Polen.”

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl