Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Weigeren van islamitische migranten is de enige manier om de veiligheid te waarborgen

De enige manier om Polen tegen terroristische aanslagen te beschermen, is door de islamitische migranten niet in het land toe te laten, heeft de Poolse Europarlementariër Ryszard Czarnecki, gezegd.
migranten

Uitzicht vanaf de zuidelijke oever van de Theems: links Victoria Tower en The House of Lords. Rechts de Elizabeth Tower en The House of Commons. Op de achtergrond Westminster Abbey (torens met vlag) – auteur Andrew Dunn / CC BY-SA 2.0

Zijn opmerkingen volgen op een aanslag in Londen op zaterdag, die tien doodde, waaronder de drie aanslagplegers, en tenminste 48 anderen gewond raken.

Czarnecki, uit Polen’s conservatieve Wet en Rechtvaardigheid Partij, zei dat terroristische aanslagen vaak werden uitgevoerd door kinderen van “islamitische migranten” – vele van hen burgers van Europese landen – die werden getraind door de zogenaamde islamitische staat.

“Andere landen hebben geleid tot een situatie waarin mensen die op het islamitische staatsgebied in Syrië, Irak opgeleid zijn – jongeren met Frans, Belgisch, Nederlands, Brits, Duits burgerschap – terugkeren naar Europa … en op een of andere manier waren de autoriteiten niet in staat om hen in de gaten te houden,” zei Czarnecki.

“Wij, Polen, leren van de fouten van anderen … en we zullen onze deuren niet openen voor islamitische migranten,” voegde hij eraan toe.

Czarnecki zei ook dat recente aanslagen in het Verenigd Koninkrijk bedoelt waren om het resultaat van de Britse parlementsverkiezingen te beïnvloeden, die op 8 juni zullen plaatsvinden.

De aanslag van zaterdag was de derde in de afgelopen maanden in het Verenigd Koninkrijk.

Op 22 mei doodde een zelfmoordaanslagpleger 22 mensen en raakten tientallen gewond toen ze uit een afgelopen concert van Ariana Grande in Manchester, Noord-Engeland, naar buiten stroomden.

In maart reed een eenzame aanslagpleger zijn auto in een menigte in de buurt van Westminster in Londen, die vier mensen doodde en 50 verwondde veroorzaakte.

Czarnecki adviseerde Groot-Brittannië om ”radicale migranten” te verwijderen en zeggend: ”Als een radicale islamitische leider zijn broeders in het geloof in de moskee oproept… om met de ongelovigen te vechten, dan geloof ik dat er redenen is om die Imam te verdrijven”.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl