Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Pentagon chef benadrukt betrokkenheid bij de NAVO

James Mattis, de nieuw benoemde Amerikaanse minister van Defensie heeft de betrokkenheid van de Verenigde Staten bij de NAVO onder president Donald Trump benadrukt.
pentagon

Het Pentagon, kijkend ten noordoosten van de rivier de Potomac en Washington Monument in de verte – auteur DoD photo by Master Sgt. Ken Hammond, U.S. Air Force

In een telefoongesprek op donderdag met de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen, verzekerde Mattis van “blijvende engagement van de Verenigde Staten aan de NAVO-alliantie,” las een Pentagon verklaring.

Mattis bedankte von der Leyen ook “voor het leiderschap van haar land in de NAVO-activiteiten op de oostelijke flank en in Afghanistan, en erkent de rol die Duitsland speelt in de strijd tegen het terrorisme, in het bijzonder in de contra-ISIL coalitie.”

In een apart gesprek met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg, zei het Pentagon, “De twee leiders bespraken het belang van onze gemeenschappelijke waarden,” eraan toevoegend dat Mattis “benadrukte dat bij het zoeken naar bondgenoten om deze waarden te helpen verdedigen, de Verenigde Staten altijd begint met Europa”.

Tijdens een persconferentie voorafgaand aan zijn benoeming door het Witte Huis, zei Trump dat de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie “verouderd” was, en stelde voor dat zijn bureau wijzigingen in de structuur van de organisatie zou kunnen introduceren, die werd opgericht in 1949.

Polen, dat toetraden in 1999, is één van de weinige landen die de bedongen twee procent van het BBP aan defensie bijdragen. Het land ziet de NAVO als een waarborg voor veiligheid te midden van vrees voor mogelijke Russische agressie.

Bron: The News.pl (English version)

NAVO, Pentagon

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl