De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Jasna Góra pelgrimstocht in volle gang

Duizenden gelovigen nemen deel aan de bedevaart naar Jasna Góra klooster in het zuiden van Polen

Jasna Góra

Jasna Góra klooster en bijgebouwen – auteur Aw58 – CC BY-SA 3.0 pl

De Jasna Góra pelgrimstocht zal op vrijdag pelgrims uit de steden Sandomierz, Zielona Góry, Warmia, Białystok en Toruń omvatten.

Duizenden pelgrims uit het hele land zullen de festiviteiten van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria van Częstochowa in Jasna Góra op 15 augustus bijwonen. Het evenement is de grootste wandelende bedevaart in het land.

Op zaterdag zal de bedevaart vergezeld worden door katholieken uit de steden en dorpen van Koszalin, Kolobrzeg en Szczecin, en op zondag uit de hoofdstad Warschau.

De eerste religieuze volgelingen gingen op weg naar Częstochowa in 1711, om hun dank aan de Maagd Maria te geven voor de redding van hun stad van de pest.

In moderne tijden, reizen de pelgrims reizen naar de religieuze plaats om hun dankbaarheid te uiten voor het verhoren van hun gebeden voor de gezondheid, het welzijn of het bevallen van een kind, door te bidden voor de beroemde beeld van de Zwarte Madonna – of de afstand van dergelijke bepleitingen toe te kennen .

De pelgrims zullen hetzelfde 250 km lange parcours afleggen eerste de eerste keer eeuwen geleden.

Enkele van de meest opmerkelijke bedevaarten omvatten die gelanceerd door de academische groepen van Warschau, de zogenaamde ’17’, de daklozen en de gehandicapten.

Andere bedevaarten, gerund door fietsers en rolschaatsers, bijvoorbeeld, zullen Częstochowa op 26 augustus bereiken, het feest van Onze Lieve Vrouw van Czestochowa.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl